Moskva linnavõimud hakkavad nõidu eksamineerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnavõimud hakkavad nõidu eksamineerima
Moskva linnavõimud hakkavad nõidu eksamineerima Foto: SCANPIX

Moskva linnavõimud kavatsevad vastu võtta seaduse, millega hakatakse reguleerima nõidade ja ravitsejate tegevust.

Lisaks tahetakse luua nõukogu, mis hakkab nõidadele ja ravitsejatele eksameid tegema ning tegevuslubasid jagama, kirjutab AFP.

Eksaminandid, kellelt üleloomulikke võimeid ei leita ning kes eksamil läbi kukuvad, tegutsemisluba ei saa ning neid võidakse trahvida kelmuse eest.

«Ajalehtedes avaldatakse iga päev massiliselt kuulutusi, milles isehakanud ravitsejad ja soolapuhujad lubavad imeasju kokku. Mitte keegi ei kontrolli nende tegevust ja selle tagajärjel võivad paljud inimesed kannatada saada,» selgitas Moskva linnavalitsuse liige Nikolai Gubenko.

Pole selge, milliste kriteeriumite alusel bürokraadid teevad kindlaks, kas eksamineeritavatel on mingid erilised võimed.

Venelaste uskumine paranormaalsesse on kasvanud alates Nõukogude süsteemi kokkukukkumisest.

Igal nädalal esinevad televisioonis endale nime teinud ravitsejad.

Vene ajalehed aga kubisevad reklaamidest, kus igasugused isehakanud nõiad pakuvad abi nii needuse äravõtmisel kui ka üle aisa löövate abikaasade tagasitoomisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles