Gruusia boikoteerib Eurovisiooni

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võitis Venemaa
Eurovisiooni võitis Venemaa Foto: Indrek Galetin (EBU)

Gruusia loobus osalemast Moskvas toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel pärast seda, kui võistlust korraldav Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) palus neil oma laulu sõnad ümber teha, vahendab gazeta.ru agentuuri RIA.

«Me otsustasime laulu sõnu mitte muuta ega teist lugu valida. Me ei sõida Moskvasse ega võta osa 2009. aasta Eurovisioonist,» ütles Gruusia riikliku televisiooni produtsent Natia Uznadze AFP-le.

Kuigi Gruusia avalikõiguslik ringhääling (GPB) lubas esialgu Moskvast toimuvat lauluvõistlust augustisõja tõttu boikoteerida, otsustati võistlustulle saata ansambel Stephanie & G, kelle kahemõttelise pealkirjaga laulus «We Don’t Wanna Put In» heidetakse nalja Venemaa Föderatsiooni eelmise presidendi ja praeguse peaministri Vladimir Putini üle.

EBU referentsgrupi teatel on laulu sõnad vastuolus Eurovisiooni lauluvõistluse reeglitega, mis keelavad võistlusel poliitilised laulusõnad, kõned ja žestid. Vaatamata sellele anti Gruusiale võimalus laulu sõnad ümber teha või Eurovisiooni lauluvõistlusele uus laul valida.

Gruusia Eurovisiooni projektijuht Natia Uznadze ütles RIA uudistele, et esinejad keeldusid laulusõnade muutmisest.

«Siiani on arusaamatu, miks selline otsus langetati. Me pole saanud kokreetset põhjendust,» täpsustas Uznadze. Stephanie & G produtsendi Kahaber Tsiskaridze arvates on otsuse taga Moskva poliitiline surve.

54. Eurovisiooni lauluvõistlus toimub 12., 14. ja 16. mail Moskvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles