Eesti-Vene kogupere-õuduka võtted algasid Türisalu pangal

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende nelja kollase bussiga sõidavadki õpilased õudset koolivaheaega veetma. Võtetel tuli kopterijuhil olla vägagi täpne.
Nende nelja kollase bussiga sõidavadki õpilased õudset koolivaheaega veetma. Võtetel tuli kopterijuhil olla vägagi täpne. Foto: Raul Kukk

Vale kütus kopteri bensiinipaagis ning vanadest «ninaga» Krazidest ümber ehitatud kollaste koolibusside streikimine iseloomustasid uue Eesti-Vene kogupere-õudusfilmi «Karantiin» esimest võttepäeva Türisalu pangal.





Teel halvaendelise kuulsusega panga poole peatab sõidukeid liiklusreguleerija – kui kolm ameerikalikult kollast koolibussi mööda maanteed vuravad, ei tohi neid ükski teine liikur segada. Seda enam, et üsna busside kohal lendab Soomest renditud kopter, kuhu lisaks piloodile mahub vaid üsna kobakas filmikaamera koos operaatori Sergei Tõštšuki ja tema abiga.



Eesti-Vene uue koostööfilmi «Karantiin» üks produtsente Kristian Taska osutab pärast esimese võtte lõppu rahulolevalt miniatuurse arvuti ekraanile, et äsja filmitut üle vaadata. Tulemus on rabav – kaamerasilm läheneb aeglaselt üle mere pangale ja asub siis saatma kolme bussi, millega õpilased  koolivaheajaks laagrisse sõidavad.



Kogu liikumine on sekundilise täpsusega välja rihitud ning meenutab pisut Stanley Kubricku õudusklassika «The Shining» algust. Taska tunnistab, et juba üle-eelmise nädala kolmapäevast on Taska Film eriilmateadet tellinud, et võttepäeva ilmastikuoludes kindel olla.



Vändatav film pole siiski paroodia. Ja bussegi peaks tegelikult olema neli. «Kaks tükki liigub, kolmas on nööriga taga, neljandal aga läks ratas pooleks, praegu seda vahetatakse,» suhtub Taska olukorda eluterve rahuga. «Ehk jõuab viimaseks duubliks kohale!»



Dvigatelist saab võttepaviljon


Jõuabki. Ainult et nüüd selgub, et kopterile on Tallinna lennujaamas vale kütust tangitud ning kuni see õige vastu vahetatakse, kulub vähemalt kaks lisatundi.



«Karantiin» jutustab koolilaste talvelaagrist, mis asub aga kohas, kus omal ajal talupojad nõia hukkasid. Lapsed leiavad salapärase laeka, millest aastasadadeks suletud nõia hing välja pääseb. Ning siis pole lõbu enam sugugi laialt.



Laagristseene hakatakse filmima endise Dvigateli tehase kõige suuremas laohoones, mis peagi võteteks kohandatakse.



«Sellest saab Euroopa suurim paviljon,» tähendab teine produtsent Juhan Saul Gross. «Püüame kolme ja poole miljoni dollariga hakkama saada,» avalikustab ta filmi eelarve suuruse.



Kallis ja keeruline


«Eriti kalliks läheb arvutigraafika, mida kasutame 93 stseenis,» selgitab produtsent. «Arvutikunstnikud on samad, kes Timur Bekmambetovi filmis «Wanted», kus peaosas mängis Angelina Jolie. Keeruline on ka kaskadöörid lae alla lendama saada – lagi on ju 26 meetri kõrgusel.» Lisaks lõhkamised, põlemised jne.



«Tahame olla Hollywoodiga konkurentsivõimelised,» märgib Taska. Koostöös Taska Filmiga toodab filmi Moskva firma Arnold & Gregor, teost hakkab mujal maailmas levitama Disney või Buena Vista kompanii.



«Karantiini» peaosades astuvad üles Renata Litvinova, Maksim Reva, Garik Harlamov ja teised. Eesti näitlejatest löövad kaasa Andres Roosileht, Anti Kobin ja Tarmo Männard, kes kehastab ka koolidirektorit. Lavastab Jekaterina Grahhovskaja, võtted lõpevad varasuvel ning ekraanile jõuab kogupere-õudusfilm täpselt jõuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles