Poolkurt poiss sai ootamatult kuulmise tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatitikud
Vatitikud Foto: dkimages.com

Suurbritannias sai poolkurt poiss sai ootamatult kuulmise tagasi, kui tema kõrvast tuli välja vatitiku küljest ära murdunud osa.

Praegu 11-aastane Jerome Bartens ei kuulnud parema kõrvaga mitte midagi üheksa aastat, kirjutab Daily Mail.

Arstid ei osanud lapse kummalist kuulmise kaotamist seletada.

Poiss mängis sõprade seltsis, kui ta avastas, et kuuleb mõlema kõrvaga hästi. Lapse ema ja isa arvavad, et kaheaastasena võis poiss endale vatitiku kõrva pista, selle vatiga ümbritsetud ots murdus ära ja jäi kõrva sisse, takistades tal kuulmist.

Selle tagajärjel oli Jerome Bartensil koolis raskusi. Samuti pidi ta telerit vaadates või raadiot kuulates heli tavapärasest valjemaks keerama.

Samuti harjus poiss sellega, et kõik suhtlesid temaga peaaegu karjudes.

Üheksa aastata vatitiku otsaga kõrvas elanud poisi vanemad soovivad nüüd teada saada, miks arstid seda lihtsalt probleemi ei leidnud.

«Meie poeg paranes sama kiiresti kui ta oli poolkurdiks jäänud. Kahtlustasime ammu, et Jerome on  midagi endale kõrva pistnud. Kõrvaarstid arvasid, et tegemist on kõrvavaiguga, mis lapse kasvades kaob. Me ei saa aru, kuidas arstid kõrvas olnud asja ei suutnud kindlaks teha,» laususid vanemad.

Jerome Bartens on oma imetervenemise tõttu väga õnnelik.

«Kuulen nüüd palju paremini ja saan ka koolis paremini hakkama, kuna mu kõrva ja kuulmisega pole enam probleeme,» nentis poiss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles