Bedwettersi võit polnud puhas?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Bedwetters
Ansambel Bedwetters Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Ansambli Bedwetters sügisene MTV «Euroopa uue heli» tiitli võit tekitab teistes Eesti muusikutes siiani nurinat ja paljude arvates polnud Pärnu poiste triumf Münchenis päris puhas.

Ansambli anonüümseks jääda soovinud liikme arvates võitis hoopis e-riik, kirjutab Kroonika.

 

Väidetavalt loonud keegi häkker Bedwettersi võidule aitamiseks  salaprogrammi, nüüdseks juba suletud netilehekülje hot.ee/bedproject, mis võimaldas bändi poolt hääletada nõnda, et Eestist antud hääled jõudsid MTV peakorterisse justkui mõnest teisest Euroopa riigist antuna.

 

Muusikaportaali Rada 7 juht Ivo Kiviorg sõnas, et nimetatud netilehekülg soodustas Bedwettersi kasuks hääletamist.

 

«Oli loodud raamistik, mis lubas külastada kõiki erinevate maade lehekülgi, kust võis MTV auhinna nimel nominentidele hääli anda,» selgitas Kiviorg.

 

Ka Bedwettersi kitarrist Mihkel Mõttus tunnistas, et oli sellest programmist teadlik.

 

«Aga see ei olnud midagi sellist, mis andnuks hääli ja teinuks meile võidu. Programm vaid lihtsustas erinevate maade kodulehekülgede vahetust,» leidis Mõttus.

 

MTV Eesti tegevjuht Karoli Hindriks lisas, et kui on võimalus mõne teise maa kodukale minna, siis fänn seda teebki.

«Nad on nii aktiivsed, et annavadki hääli iga riigi saidi pealt. Kui süsteem lubab, siis see ei ole petmine,» leidis Hindriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles