Nokitseja tangib oma elektrivankrit tuulegeneraatorist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eldur Väärtnõu kolmerattaline elektriauto saates "Eesti nokitseb"
Eldur Väärtnõu kolmerattaline elektriauto saates "Eesti nokitseb"

Neljapäevaõhtuses Kanal 2 saates «Eesti nokitseb» sai näha moodsat hiirt, hübriidkelku, käsijuhtimisel gaasipedaali, tuulest toituvat elektriautot ja ökopatju.

Muhumaa mees Eldur Väärtnõu tegi kolmerattalise elektriauto, mis sõidab ühe akulaadimisega kuni 45 kilomeetrit. Sõiduki ehitamine võttis tal ära ühe suve. Ökonoomset leiutist saab Eldur laadida oma tuulegeneraatorist, nii et kütte eest ei maksa ta sentigi.

Männikult pärit insener Siim Sipsake on loomadele meisterdanud kõiksugu vidinaid. Näiteks mobiili vibramootorist valmis kassile moodne hiir. 

Logistikuna töötav Raido Koppel nokitses soome kelgule külge IŽ Planeta Spordi mootori ja pani hübriidile Männiku karjääris hääled sisse. Põrgumasin käitus rajal üllatavalt hästi ja võttis välja 48 kilomeetrit tunnis.

Lohusuult pärit hakkaja pensionär Astrid Truu ketrab kilekottidest lõnga ja heegeldab ökopatju. Käsitöö kõrval valmivad ka luuletused.

Türi kandi mees Koit Teder jäi kuu aja eest õnnetuses ilma jalast, mis sundis teda autot täiustama. Tema Audi gaasipedaal on nüüd käsijuhtimise peal ning Koit valdab masinat juba nii vilunult, et näitab lumerajasõidus teistele tagatulesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles