Ajakirja «Playboy» Eesti väljaanne otsib modelle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjas «Playboy» poseeriv eestlanna Piret Aava
Ajakirjas «Playboy» poseeriv eestlanna Piret Aava Foto: Andres Treial

Maailma suurima ja edukaima meesteajakirja «Playboy» Eesti väljaanne alustas modelliotsinguga. Nüüdsest on kõigil huvilistel võimalik kandideerida ajakirja eestikeelse versiooni kuu kaunitariks ehk Playmate’iks kodulehel www.playboy.ee.

Eesti «Playboy» esiknumber ilmub oktoobris.

Playboy Eesti tegevjuhi Andre Lindvesti sõnul saavad nüüdsest kõik särasilmsed ja julged kaunitarid ajakirja kodulehel registreeruda kuu Playmate’i konkursile.

«Iga kuu valitakse välja üks kandidaat, kelle fotoseeriad ilmuvad Eesti Playboy väljaandes ning lisaks sellele esindab ta rahvusvahelisel konkursil “International Playboy Playmate of the Year” Playboy Eestit,» selgitas ta.

Lindvest lisas, et Eesti Playmate’ide fotoseeriad võivad ilmuda nii USA, Saksamaa, Venemaa kui ka kõigi teiste maade «Playboy» ajakirjades.

 «Kord aastas on võimalus iga riigi kauneimal Playmate’il pääseda ka USA «Playboy» kaante vahele,» ütles Lindvest.

Lisaks Playmate’idele otsitakse ka moemodelle ehk tüdrukuid, kes presenteerivad Playboy rõivaid ja aksessuaare «Playboy» tootekataloogides ja moeshowdel ning osalevad ka ajakirja moelavastustes. Samuti oodatakse modelle kandideerima tooteesitlejateks, kes tutvustavad «Playboy» Eesti uut numbrit suuremates Tallinna, Tartu ja Pärnu kaubakeskustes.

Playboy kaubamärk on loodud Hugh M. Hefneri poolt 1953. aastal USAs, kui ilmus «Playboy» ajakirja esiknumber, milles poseeris tolle aja üks suuremaid staare Marilyn Monroe.

Esimene rahvusvaheline väljaanne ilmus 1972. aastal Saksamaal. Täna ilmub «Playboy» lisaks USAle ja Saksamaale ka Prantsusmaal, Venemaal, Tšehhis, Rumeenias, Sloveenias, Ukrainas, Hollandis, Kreekas, Ungaris, Gruusias, Hispaanias, Slovakkias, Poolas, Serbias, Horvaatias, Bulgaarias, Jaapanis, Mehhikos, Argentiinas, Venetsueelas, Brasiilias ja Indoneesias.

«Playboyd» loeb iga kuu rohkem kui 18 miljonit inimest üle maailma. Ajakirjale on kaastööd teinud paljud maailmakuulsad kirjanikud, nende seas Ian Fleming, Vladimir Nabokov, Steven Spielberg, Kurt Vonnegut, Stephen King, Woody Allen jt.

«Playboy» kaanetüdrukutena on oma karjäärile tuule tiibadesse saanud mitmed tänased superstaarid, seal hulgas Sharon Stone, Kim Basinger, Carmen Electra, Drew Barrymore, Victoria Silvestedt ja Pamela Anderson.

Lisaks sellele on ajakirjas läbi aegade poseerinud ka Cindy Crawford, Madonna, Melanie Griffith, Nancy Sinatra, Gina Lee Nolin jpt. 2001. aastal valiti «Playboy» nädala kübertüdrukuks eestlanna Piret Aava.

Eesti on riikide arvestuses maailmas 25. ning ühtlasi esimene riik Baltimaades, kus «Playboy» ajakirja välja antakse. Eesti «Playboys» on põhirõhk huvitaval, mitmekesisel ja soliidsel sisul, kus leidub kõrgetasemelisi fotoseeriaid, intervjuusid tuntud persoonidega, lühilugusid nimekatelt autoritelt, auto-, tehnika-, reisi-, kultuuri-, muusika- ja moeuudiseid. Sisust üle poole on eestimaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles