Inglased: kolme põrsakese muinasjutt solvab moslemeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrsad
Põrsad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suurbritannia valitsuse agentuur arvab, et muinasjutt «Kolm põrsakest» võib moslemeid solvata.

Agentuuri Becta ametnikud, kes hindasid digitaalseid õppevahendeid, arvasid, et muinasjutus sigade kasutamine võib tõstatada kultuurilisi küsimusi, kirjutas BBC.

Becta tegeleb hariduse tehnoloogiliste küsimustega ja nemad aitavad välja anda Suurbritannias väga olulisi Betti auhindu.

Kolme põrsakese muinasjutul põhinev «Three Little Cowboy Builders» oli mõeldud põhikoolile. Selle aasta Betti auhindade valijad arvasid aga, et sigade kasutamine võib olla rassistlik.

Väidetavalt ei tõstetud muinasjuttu, mis on juba auhindu võitnud, esile, sest hindajad «poleks seda toodet moslemitele soovitanud».

Nad hoiatasid ka, et lugu «võib solvata tööjõudu nagu ehitajad».

«Kas kõik ehitajad on kauboid, nende ehitused kukuvad kokku ja ehitajad on sead,» küsisid hindajad.

Raamatu üks autoritest Anne Curtis ei saa aru, kuidas võib sigade kasutamist rassismiks pidada ja ametnike hinnang on tema arvates nagu löök näkku.

Curtisi hinnangul tekitab hindajate arvamus tuliseid vaidlusi ja on viga ning nad ei võitle seetõttu rassismi vastu.

Samuti küsis naine, kas lapsed peaks lõpetama George Orwelli raamatu «Loomade farm» lugemise.

Becta pole oma otsusest aga taganenud ja nad tõstsid esile, et hindajateks oli 70 kohtunikku, kes on peamiselt töötavad õpetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles