Saksa politseikoerad said plastikust «saapad»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Düsseldorfi politsekoerad said käpakaitsed
Saksamaa Düsseldorfi politsekoerad said käpakaitsed Foto: AP / Scanpix

Saksamaa Düsseldorfi politseikoerad ei pea enam poriste käppadega ringi käima, sest nad said endale sinisest fiiberplastikust käppi kaitsvad «saapad».

Kohaliku politsei pressiesindaja Andre Hartwichi kinnitusel harjutatakse kõiki nende 20 koera uute käpakaitsetega kõndima ja jooksma, kirjutab Yahoo news.

«Koertele ei pruugi need meeldida, kuid nad peavad ära harjuma,» lisas pressiesindaja.

Hartwich lisas, et käpakaitsete puhul pole tegemist mingi moeasjaga, vaid vajadusega, kuna koerte käpad saavad töökohustuste täitmisel tihtipeale vigastada.

Pressiesindaja sõnul on kõige ohtlik patrullimispiirkond Düsseldorfi vanalinn, mis on kuulus oma pubide, alkoholijoobes märatsejate ja lõhutud pudelite poolest.

«Koerte käpad saavad tihtipeale vigastada näiteks õllepudel kildudele astumisel,» nentis politsei esindaja.

Ta jätkas, et isegi tänavakoristamine ei suuda munakivisillutisega tänavaid nii puhtaks teha, et seal poleks enam mitte ühtegi klaasikildu.

Düsseldorfi politseikoerad hakkavad kandma «saapaid» alates selle aasta kevadest, kuid mitte kogu aeg, vaid ainult käppade kaitsmist nõudvate politseioperatsioonide ajal.

Koerte käpakaitseid on kolmes suuruses – väike, keskmine ja suur  ning need lasti teha sinist värvi, et need politseinike mundritega harmoneeruksid.

«Nüüd on ees kõige raskem osa – õpetada koeri neid «saapaid» kandma,» lausus Hartwich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles