Tüüri autoriplaat «Magma» kandideerib MIDEMi auhinnale

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki-Sven Tüür
Erkki-Sven Tüür Foto: Artur Sadovski/Postimees

Kolmapäeval toimuval maailma prominentseima muusikamessi MIDEM klassikalise muusika plaatide auhinnaõhtul on üheks preemia kandidaadiks Virgin Classics'i poolt eelmisel aastal välja antud Erkki-Sven Tüüri autoriplaat «Magma».

Tüüri loominguga plaat konkureerib koos Luciano Berio ja Krzysztof Penderecki autoriplaatidega kaasaegse muusika kategoorias. Plaadil esitavad Eesti ühe tuntuma nüüdismuusika helilooja teoseid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Rahvusmeeskoor ning löökpillimängija Evelyn Glennie, dirigent on Paavo Järvi.

Lisaks nimiloole, Tüüri 4. sümfooniale «Magma», on CDl teiste lugude hulgas ka näiteks Lennart Meri mälestuseks loodud teos «Igavik». Plaadi helirežissöör on Maido Maadik.

Plaat valiti eelmise aasta augustis BBC Music Magazine'i parimaks orkestrimuusika plaadiks ning ajakirja Gramophone oktoobrinumbris valiti «Magma» kümne väljapaistvama uue plaadi hulka.

MIDEM on suurim muusikute, fonogrammitootjate ning plaadifirmade konverents, millel Eesti muusikud, kollektiivid, plaaditootjad ning nende esindusorganisatsioonid osalevad juba mitmendat aastat oma väljapanekuga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Kultuuriministeeriumi toel.

Tänavune MIDEMi mess toimub 27.-31. jaanuarini Cannes'is Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles