Just Film otsib andekaid noori filmisõpru

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Jelena Rudi

15.-25. novembril toimuv PÖFFi laste- ja noortefilmidele pühendatud alafestival Just Film ootab noori filmisõpru žüriiga liituma ja pakub neile võimalust osaleda festivali meediatöös.

15. oktoobrini on kõigil 7-14 aastastel noortel võimalik kandideerida Just Filmi lastežüriisse, et valida festivali lasteprogrammi hulgast välja võidufilm. Vanemad, 14-19 aastased filmihuvilised saavad filmikriitiku ametit proovida noortežüriis, ülesandega välja selgitada noorteprogrammi parim film.

«Laste- ja noortežürii liikmetel on vastutusrikas kohus vaadata ära kõik programmi kuuluvad filmid ja teha siis koos teiste žüriisse kuuluvate noorte filmihuvilistega tähtis otsus,» selgitas Just Filmi tegevjuht Mikk Granström. Tema sõnul on täiesti iseenesestmõistetav, et parima laste- ja noortefilmi valivad välja just noored ise. Lisaks põnevale ajaviitele pakub žüriitöös osalemine Granströmi sõnul ka head võimalust näha lähemalt filmimaailma hingeelu.

Sel aastal on lisaks žüriile võimalik noortel osaleda ka festivali meediatöös. Just Film ootab kirjutamishuvilisi festivali ajalehe meeskonda, teletööst huvitatud noored saavad end aga proovile panna Just Filmi uudistesaate toimetamisel.

«Noortele, kes on tulevikus ajakirjanikutööst huvitatud, on Just Filmi meediatiimis osalemine väga heaks võimaluseks end esimest korda tõsiselt proovile panna. Uudistesaates osaleda soovijate proovitööks on 1-2 minutiline videoklipp, mis on vaja 4-liikmelise meeskonna abiga valmis meisterdada, ajalehe töös osaleda soovijatelt ootame aga filmiarvustusi,» rääkis Granström.

Žüriisse ja meediatiimi kandideerimiseks vajalikud juhised asuvad Just Filmi koduleheküljel.

Just Film on Eesti suurim laste- ja noortefilmide festival, mis toimub käesoleval aastal 12. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles