Täna esilinastub Ilmar Raagi «Eestlanna Pariisis»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne ja Frida Pariisi tänavatel.
Anne ja Frida Pariisi tänavatel. Foto: promo

Täna esilinastuv «Eestlanna Pariisis» on draama kahest eesti naisest Pariisis. Eesti väikelinnas elaval Annel (Laine Mägi) avaneb võimalus asuda tööle Pariisi, hooldades seal nõudlikku väliseesti vanaprouat Fridat (Jeanne Moreau). Üksildase suurilmadaami ja provintsist pärit lihtsa naise suhe muutub aga keerukaks ja peatselt ootavad neid ees sündmused, mis muudavad mõlema elu igaveseks.

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud «Eestlanna Pariisis» maailmaesilinastus toimus augustis Šveitsis A-klassi festivalide hulka kuuluva prestiižika 65. Locarno filmifestivali põhivõistlusprogrammis, kus linateos võitis oikumeenilise žürii auhinna. Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu ekraanidele jõuab «Eestlanna Pariisis» alates 12. oktoobrist.

Eesti väikelinnades ja Pariisis üles võetud filmi peaosades mängivad Eesti Draamateatri näitlejanna Laine Mägi ja legendaarne prantsuse filmidiiva Jeanne Moreau, kes on tuntud François Truffaut’i, Michelangelo Antonioni, Orson Welles’i jt tipprežissööride teostest.

Lisaks teevad filmis kaasa Patrick Pineau, Ita Ever, Ago Anderson jt.

«Eestlanna Pariisis» stsenarist-režissöör on Ilmar Raag, kaasstsenaristid on Agnès Feuvre ja Lise Macheboeuf. Filmi operaator on César´iga pärjatud Laurent Brunet Prantsusmaalt.

Eesti-Prantsuse-Belgia koostöös valminud filmi produtsendid on Riina Sildos Eestist, Miléna Poylo ja Gilles Sacuto Prantsusmaalt ning Philippe Kauffmann Belgiast.

Aastal 2008 valiti «Eestlanna Pariisis» esimese eesti projektina Cannes’i filmifestivali Cinefondation´i projektiturule L´Atelier. Praeguseks on filmi leviõigused müüdud Saksamaa, Austria, Jaapani, Šveitsi, Uus-Meremaa ja Austraalia turule.

Prantsusmaal esilinastub film pealkirja all «Une Estonienne à Paris» 26. detsembril 2012.

2,7 miljoni eurose eelarvega «Eestlanna Pariisis» valmis produktsioonifirma Amrion, Prantsuse filmitootja TS Productions ning Belgia filmitootja La Parti Production koostöös.

Vaata filmi treilerit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles