Oscari võitja Christoph Waltz hakkab kehastama Mihhail Gorbatšovi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Waltz
Christoph Waltz Foto: SCANPIX

Oscari võitjast Saksa-Austria näitleja Christoph Waltz hakkab uues linateoses kehastama Nõukogude Liidu kunagist juhti Mihhail Gorbatšovi.

USA kunagise presidendi Ronald Reagani rollis saab näha aga Michael Douglast, kirjutab BBC.

Režissöör Mike Newelli linateos kannab pealkirja «Reykjavik».

Filmi sündmus toimub 1986. aastal Külma sõja lõpul, kui nimetatud kahe riigi juhid kohtuvad Islandil.

Filmivõtted peaksid algama järgmise aasta märtsis.

«Mul on hea meel, et kahte suurmeest, kes 20. sajandi kolmanda suurema sõja lõpetasid, kehastavad kaks sellist meisterlikku näitlejat. Reagan ja Gorbatšov olid oma ajastu kõige tähtsamad poliitikud ja isiksused. Ootan innukalt, nägemaks kuidas need suured näitlejad annavad edasi ajaloolisi suurehi selliselt nagu nad on meie mälus,» sõnas režissöör.

Filmi üheks produktsioonifirmaks on Scott Free Productions, mille taga on tuntud režissöör Ridley Scott.

Scotti sõnul ootab ta huviga, mitte ainult lugu ja suurepäraseid näitlejaid, vaid ka laiemate teemade kajastamist, mis puudutavad meid kõiki – tuumarelvade leviku piiramist ja keelustamist.  

«Film annab edasi unikaalse nägemuse kahest kuulsast mehest Reaganist ja Gorbatšovist, kes ajaloo ühe tippmomendi, külma sõja lõpu juures olid,» lisas Scott.

Mihhail  Gorbatšov oli Nõukogude Liidu viimane riigipea. Gorbatšov oli 1980–1991 NLKP KK Poliitbüroo liige, 1985–1991 NLKP KK peasekretär, 1988–1990 NSVL Ülemnõukogu esimees ja Nõukogude Liidu president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles