Millele kulutavad Briti lotovõitjad oma miljardid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millele kulutavad Briti lotovõitjad oma miljardid?
Millele kulutavad Briti lotovõitjad oma miljardid? Foto: SCANPIX

Suurbritannias on lotot mängitud alates 1994. aastast ning võitjate hulk on üle 3000 inimese.

Kogu võidusumma ulatub 8,7 miljardi naelani (10,7 miljardit eurot), edastab Daily Mail.

Konsultatsioonifirma Oxford Economics tegi uuringu, kuhu lotovõitjad oma raha kulutavad. Nimekirja eesotsas on autod, majad ja mullibasseinid, kuid raha on jagatud ka lähedastele.

Enamik üle miljoni naela võitnutest on loobunud tööst, paljud on rajanud oma firma. Viiendik on pärast jõukaks saamist jätkanud samal töökohal.

Kogu saadud summast 4,7 miljardit naela on ära kulutatud ning 3,7 miljardit naela on pandud säästuks või investeeritud.

Kuhu võitjad on kulutanud saadud summad:

82 protsenti on ostnud uue kodu, mille väärtus keskmiselt on olnud 900 000 naela. Ostetud on 7958 kinnistut ehk 2,7 kinnistut võitja kohta. Sellele on kulutatud raha 3,3 miljardit naela.

Võitjad on kulutanud 17 190 autole kokku 463 miljonit naela. Audid ja Range Roverid on kõige populaarsemad.

32 protsenti lotovõitjatest ei ela välismaal reisides viietärnihotellis. 29 protsendil on kodus mullivann. 70 protsenti ei ole palganud koduabilist. Iga kolmas lotovõitja on teinud vabatahtlikku tööd. Iga seitsmes rajas oma firma. Uued firmad on andnud tööd 3195 inimesele.

3700 sugulase või sõbra autoliising on tasutud. Rahalised kingitused pereliikmetele ja sõpradele on tekitanud 3780 uut miljonäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles