Muusik Seif ja Ultima Thule alustavad Pärnus tuuri

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mägi ja Ultima Thule.
Tõnis Mägi ja Ultima Thule. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tõnis Mägi ja Riho Sibul on ühendanud jõud, et tuua tänavu juunis eestlasteni seitsmes linnas rokiklassikasse kuuluv suvetuur „Kuldaja rock'n'roll", esimene kontsert toimub laupäeval Pärnu Vallikäärus.


Tuuri pressiesindaja Paul Pihlak tõdes, et lõpuks ometi on santide majandusuudiste kõrvale pakkuda midagi eriti hõrku ja positiivset: kaks Eesti rokisaurust, kes püsivad kindlamini kui meie kroon ja vabariigi valitsus, on löönud käed, et rõõmustada kõiki muusikasõpru ühise kontsertturneega varasuvisel Eestimaal.

Ansambli Muusik Seif aktiivne tegutsemisperiood oli aastatel 1981-1986. Ansambel hoidis Eesti roki lippu kõrgel kõikjal tollases Nõukogude Liidus, bänd tiksus Nõukogudemaa edetabelite ülemises otsas ja päris ilma nendeta ei saanud läbi ükski Kesktelevisiooni saade.

Rida legendaarseid esinemisi toimus siiski ka Kodu-Eestis ja vinüülplaadil „Mäe kaks nõlva" ilmusid hitid „Kuldaja rock'n'roll", „Venus", „Doktor, aita!" ja paljud teised.

Ultima Thule on Pihlaku teatel mitmes mõttes Muusik Seifi edasiarendus. Kuid mitte ainult.

„Ultima Thule on bänd, kelle tung ja torm aitas Eesti vabaks rokkida," nentis Pihlak. „Nende „Kassitapp" oli raadiohitt juba siis, kui raadio oli alles kole puust kast. Mehed annavad välja kooliõpikuid ja nende panus Eesti muusikasse on ametlikult pitsatiga kinnitatud. Kui Tartu muusikapäevad jätkuvalt toimuksid, saaksid nad endale kõikvõimalikud laureaaditiitlid igal aastal."

Kontsertuur „Kuldaja rock'n'roll"
6. juunil kl 20 Pärnu Vallikäärus.
7. juunil kl 20 Rapla laululaval.
9. juunil kl 20 Viljandi lauluväljakul.
10. juunil kl 20 Võru Kandle aias.
11. juunil kl 20 Tartu laululaval.
13. juunil kl 20 Haapsalu piiskopilinnuses.
14. juunil kl 20 Tallinna Kumu sisehoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles