Naiskunstnikud hakkasid saakloomadeks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto näituselt "Saakloomad".
Foto näituselt "Saakloomad". Foto: www.linnagalerii.ee

Pärnu linnagaleriis näituse "Saakloomad" avanud Billeneeve ja Mariliin Kindsiko kujutavad end saakloomadena, kes kas pakuvad end ahvatlevalt välja või varitsevad hoopis ise kedagi.


"Tänapäeval on ju kõik nii muutunud, et tänu antibeebipillide tekkimisele ei ole naistel suuremat probleemi olla ise jahtija või siis seda jahitava rolli veel paremini välja mängida," rääkis kunstnik Mariliin Kindsiko ERRi "Kultuuriuudistele".

"Naised saavad samamoodi oma elu elada nagu mehed. Meil tekkis seoses selle näitusega küsimus, kas näiline passiivne asend on ikka nii väga passiivne. Et võib-olla meie just varitseme saakloomadena ja oleme vaikselt ja vargsi, et ohver ligi tuleks," lisas Kindsiko.

Billeneeve jutu järgi ei meeldi talle kunagi oma pilte lahti seletada ja sellega seotud küsimustele vastata. Tema kas või riietub näituse avamisel sedavõrd väljakutsuvalt, et igasugu sõnad tagasi põrkuvad.

"Pigem on hea kasutada ehmatavat välimust või mida iganes. Et kõigile neelduvad sõnad tagasi, et neil ei tekiks mingisugust küsimust, et veel sõnu teha ja ahistada sind sõnadega, peale selle, et pilgud ja käed on niikuinii," ütles kunstnik.

Billeneeve arvates peab näitus pakkuma emotsiooni. Missugust, on tema meelest juba ükskõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles