Seewald annab Kuldsele Triole üle Eesti rahvaarsti aunimetuse

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
««Kuldne trio» on Eestis seni ametlikult alahinnatud nähtus nii kultuuriliselt, ühiskondlikult kui ka meditsiiniliselt,» ütleb kunagine vabariigi peapsühhiaater dr Arvo Haug Vahur Kersnale saates «Täna õhtul...».
«Neile kui naeruterapeutidele ei ole siinmail vastast - rasketel aegadel pakkusid nad rahvale lootust, vähendasid depressiooni, tegid tõelist psühhiaatritööd. Ja seetõttu annan ma neile Seewaldi nimel siinsamas üle Eesti rahvaarsti aunimetuse!»
 
Stuudiopublik võtab teate vastu marulise aplausiga.
 
Särtsakalt mööduv saatetund veenab, et 35 aasta jooksul väga erinevat muusikat teinud ansambel on pöördunud tagasi oma juurte juurde.
 
Alates möödunud kevadest trio kolmandaks liimeks oleva Evald Raidma sõnul tunnevad nad sularõõmu algusaegade lihtsusest ning naturaalsusest.
 
Superdiskor Märt Rannamäe selgitab saates, miks riigiraadiod «Kuldset Triot» mängida ei armasta.
 
Professor Ingo Normet rõhutab, et tegu on väga heade, tundlike näitlejatega, kelle huumor pole kaugeltki mitte labidaga pähe.
 
Teenekas telerežissöör Toivo Kõster meenutab aga, kust õnnestus 1986. aastal hankida legendaarsesse «Kurgid sulle, raha mulle» videosse ananass ning banaanid.
 
Ühe väga harvadest intervjuudest annab saates «Kuldse Trio» esimese koosseisu liige, helilooja-viiuldaja Vello Toomemets.
 
Esitades saates 12 paremat laulu oma 160-loolisest repertuaarist, ei suutnud Mihkel Smeljanski ja Jüri Vlassov siiski tulla vastu saatejuhi palvele ja mängida ette ka millegipärast aegade möllus salvestamata jäänud kõige esimene oma lugu «Iina Mocachollac».
 
«No lihtsalt ei tule meelde, kuidas see käis, midagi ei ole teha,» tunnistab Jüri. «See ei ole isegi naljakas, see on traagiline!»
 
Saade «Täna õhtul Kuldne Trio» on ETV eetris pühapäeval 5. aprillil kell 20.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles