Briti töötutele pakutakse töö leidmise kergendamiseks võltspäevitust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti töötutele pakutakse töö leidmise kergendamiseks võltspäevitust
Briti töötutele pakutakse töö leidmise kergendamiseks võltspäevitust Foto: SCANPIX

Suurbritannias Walesis pakutakse töötutele tasuta spray-päevitust lootuses, et see kergendab nende tööotsinguid ja töö leidmist.

Projekti taga on Aberdare`i tööotsimiskeskus, edastab The Telegraph.

Kriitikute arvates ei ole see just kõige parem viis piirkonnas töötuse vähendamiseks. Aberdare`is on Walesi kõige kõrgem töötuse määr – 9,6 protsenti.

Tööotsimiskeskuse töötajate sõnul võtsid nad projekti eeskujuks menuka telesaate «How to look good naked» (Kuidas alasti hea välja näha). Selle saate juht on kuulus iluasjatundja Gok Wan.

«Tahame anda tööotsijatele Gok Wani stiilis enesekindlust ning uue välimuse, et nad kergemini tööd leiaksid,» sõnas spray-päevituse projektiga seotud Sarah Sweeden.

Töökeskus saadab kandidaadid võltspäevitust saama vaid siis, kui otsijatel on tõsi taga. Spray-päevituse peavad tööotsijad ise kinni maksma.

Kohalikud võimukandjad on tööotsimiskeskuse projekti suhtes kriitilised.

«Huvitav, kas mõnda tööandjat mõjutab see kui päevitunud ja millise jumega on tööotsija. Pigem uuritakse ikka oskusi  ja kogemust,» laususid kohaliku omavalitsuse esindajad.

Maksumaksjate liidu esindaja kritiseeris samuti tööotsimiskeskuse projekti.

«Tööotsimiskeskused peaksid keskenduma sellele, et inimesed saaksid tööd, mitte rõhuma tööotsijate päevitunud välimusele, mis nende arvates aitab tööd leida. Konkurents tööturul on karm. Eelkõige mängivad rolli oskused ja kogemused, mitte päevitunud välimus,» lausus esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles