USA teadlane hakkab lumeinimest otsima õhust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on väidetavalt lumeinimene
Pildil on väidetavalt lumeinimene Foto: Wikipedia.org

Lumeinimese otsingutes algab uus etapp, kuna USAs hakatakse seda müstilist ja müütilist olendit otsima õhust.

Projekti taga on Idaho ülikooli anatoomia ja antropoloogia professor Jeffrey Meldrum, edastab foxnews.com.

Meldrum loodab vabatahtlike annetustega saada kokku 30 000 dollarit või rohkem, mille abil ta ehitab kaugjuhitava mudellennuki, millel on infrapuna kaamera.

Meldrum loodab sellisel viisil saada kindla tõendi lumeinimese olemasolu kohta.

«Leida olend, kes on väga haruldane, öise eluviisiga ja elab raskesti ligipääsetavates piirkondades, on suur väljakutse. Tänapäeva tehnoloogia peaks võimaldama see teoks teha,» sõnas Meldrum.

Meldrumilt on varem sellel teemal ilmunud raamat «Sasquatch: Legend Meet Science».

Teadlane loodab leida vettpidavad tõendid, mis kinnitab müstilise olendi olemasolu.

Meldrumi arvates võib lumeinimene pärineda hiigelahvidest, kes kunagi elasid Aasias ja Siberis ning liikusid üle Beringi väina ajal, mil Siber ja Põhja-Ameerika olid maakitsusega ühendatud.

Projekt, mis kannab nime Falcon Project, plaanitakse käivitada järgmise aasta kevadel. Lende tehakse nii Vaikse ookeani äärsetel USA aladel kui ka Californias ja Utah`s.

Peavoolu teadlased peavad lumeinimest lihtsalt müüdiks ning selleks olendiks peetud on tegelikult mõne teise liigi esindajad.

Lumeinimene kannab maailma erinevates paikades erinevaid nimesid. Seda olendit on väidetavalt nähtud peale Põhja-Ameerika ka Tiibetis, Nepalis, Mongoolias ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles