Briti kellalööja jäi kellanööri lõksu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kellalööja jäi kellanööri lõksu
Briti kellalööja jäi kellanööri lõksu Foto: SCANPIX

Selle nädala esmapäeval leidis Suurbritannias Bathamptonis Püha Nikolausi kirikus aset kummaline juhtum, milles kiriku kellalööja takerdus kellanööri.

58-aastane Helen Springthorpe on kellalööja olnud kolm kuud, edastab The Telegraph.

Naine oli juhtumi ajal koos kuue kaaslasega kellalöömist harjutamas. Ta jäi aga kellanööri kinni ning kella liikumise ajal lõi oma pea vastu kellatorni seina ära, kaotades teadvuse.

Naise nöörist kättesaamiseks vajati 20 päästetöötajat ja parameedikut. Päästeoperatsioon kestis üle tunni ning selle käigus tuli osa kellatorni põrandast eemaldada.

Springthorpe viidi Bathi haiglasse, tal kahtlustati vaagnaluu murdu, kuid seda siiski ei olnud. Tal olid vaid marrastused.

Naise sõnul ei mäleta ta juhtunust eriti midagi.

«Teised kellalööjad on seda kauem teinud kui mina. Olen sellega tegelenud vaid kolm kuud. Nad õpetasid mind. Siis järsku jäin kellanööridesse kinni ja lõin end ära. Järgmisena nägin parameedikuid enda ümber askeldamas,» sõnas Springthorpe.

Naine ei plaani lähiajal enam kellalöömisega tegeleda, kuid ta ei heieta ka loobumismõtteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles