Kadi Toom pidas võitlust toitumishäiretega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Toom
Kadi Toom Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Lauljanna Kadi Toom tunnistas, et ta elu mürgitasid toitumishäired, mille tagajärjed oleksid võinud ta tervisele olla äärmiselt ohtlikud.

Lauljanna põdes ortoreksiat, haigust, mille puhul püüab inimene kangekaelselt järgida üksnes kvaliteetset toidusedelit, kuni see muutub keha ja vaimu kurnavaks kinnisideeks, kirjutab Kroonika.

Sarnaselt teistele toitumishäiretele saab ka ortoreksia alguse rahulolematusest oma keha ja tervisega, saleda figuuri ületähtsustamisest ja enesehinnanguga seotud probleemidest.

Toomi sõnul said ta toitumishäired alguse pärast gümnaasiumi lõpetamist, kui ta söömise peale rohkem mõtlema hakkas.

«Hakkasin uurima toitumise kohta ja läksin liiga kaugele. Ma ei nälginud, aga jälgisin ebatervislikult palju oma toitumist,» lausus Toom.

Lauljanna sõnul loobus ta jäätisest ja saiakestest ning lõpuks jäid tema menüüsse ainult porgandid ja kapsad.

«Porgandid-kapsad on väga tervislikud, kuid ei saa ainult neid süüa. Juurvilju armastan siiani, kuid mu toit on nüüd palju tasakaalustatum. Kõige keerulisemal ajal aga kaalusin ainult 45 kilogrammi,» lisas Toom.

Lauljanna kinnitusel polnud ta siis oma kehaga rahul ja muutus väga närviliseks.

«Käisin ka psühholoogi juures, aga ta ei suutnud mind eriti aidata. Psühholoog andis harjutusi, kuid tegelikult peab lihtsalt mõtlemist muutma. Teadsin juba siis, et antidepressandid ei aita kedagi, teevad ainult asja hullemaks,» nentis naine.

Toomi sõnul oli tal toitumishäiretest ülesaamine raske.

«Täiuseiha ongi inimesed nii kaugele viinud, et nad lähevad hulluks. Kindlasti aitab  mõni uus hobi positiivsust ellu tuua. Vahel inimesed ei leia kirge, millega tegeleda ja suunavad selle täiesti valesse kohta, näiteks liigsesse toiduvalimisse,» lausus lauljanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles