Majanduslanguse ajal eelistavad naised «koopamehi»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Crowe
Russell Crowe Foto: AFP / Scanpix

Austraalia sotsioloogide kinnitusel eelistavad naised ülemaailmsetel langusperioodidel, nagu näiteks pragune majanduslangus,  karvaseid «koopamehi» siledapõsksetele metroseksuaalidele.

Sotsioloog Bernard Salti sõnul pärineb naiste selline soov kiviajast, mil tugevad ja karvased isased kogukonda ohu eest kaitsesid ja jahisaagi lõkke äärde tõid, kirjutab abc.net.au.

«Languse ajal vajavad naised turvalisust. Naiste arvates ei suuda siledapõsksed metroseksuaalid ja muud sarnased tegelased seda lihtsalt pakkuda. Naised eelistavad neil perioodidel näiteks automehaanikuid pangajuhtidele,» selgitas sotsioloog.

Salt lisas, et muutus on toimunud ka selles, millise välimusega mehi naised eelistavad.

«Eriti hästi lähevad peale mehed, kellel on habe. Näiteks filmiga «Gladiaator» kunagi meesideaaliks tõusnud Russell Crowe on uuesti tegija,» nentis uurija.

Salti arvates saab naiste meeseelistuste järgi diagnoosida, kas kriis süveneb veelgi.

«Naiste meeseelistused võivad olla indikaatoriks, mis näitavad olukorra paranemist või hullemaks muutumist. Madalseisu ajal tunnevad naised vajadust turvatunde järele ja seda otsitakse eelkõige meeste juures, kes on nii-öelda tõelised karvased ja lihaselised isased. Metroseksuaalid võivad liiga pehmed ja järeleandlikud olla ning selle tõttu ei ärata naistes usaldust,» selgitas teadlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles