Karikatuurivõistluse võit sõitis taas saaremaale

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
III eripreemia — Urmas Nemvalts
III eripreemia — Urmas Nemvalts Foto: Urmas Nemvalts

Juba teist aastat järjest läks Edmund Valtmani nimelise karikatuurivõistluse peapreemia Saaremaa mehele Erki Evestusele. Seekord mõtestas ta koos konkurentidega teemat «Vaba...».


Teise peapreemia pälvis Kaljo Apri Kärdlast ja kolmanda Tarmo Vaarmets Tallinnast.



Žürii liikme, karikaturist Heiki Raudla hinnangul oli võistluse tase ühtlasem kui mullu ja ükski töö polnud teistest ülekaalukalt parem.



«Küllap tulenes see muu hulgas teema raskusest — «Vaba...» oli ju väga lai teema ja pakkus rohkesti mõtestamisvõimalusi,» arutles ta.



Esikolmikusse jõudnud töid iseloomustasid Heiki Raudla ütlemist mööda eelkõige hea ja täpne graafiline joon ning teksti peaaegu täielik puudumine. «Vähese tekstiga karikatuurid on alati hinnatud olnud,» nentis ta.



Võidu pälvis pilt, mille teema oli Raudla sõnul kõige sotsiaalsem ja mida vaadates oli äratundmisrõõm kõige suurem.



Kokku osales tänavusel karikatuurivõistlusel 23 autorit ja Raudla hinnangul oli esindatud kaks kolmandikku Eesti parematest pilapiltide joonistajatest.



Tuntumatest tegijatest saatsid võistlusele oma töid mitmekordsed varasemad võitjad, «Postimehe» karikaturist Urmas Nemvalts ja vanameister Hugo Hiibus, aga ka näiteks Harald Tüür, Eduard Tüür, Roman Ohlau, Marko Pikkat, Kalju Kurepõld ja Otto Kirotar. Uutest autoritest tõstis Heiki Raudla esile Kuressaarest pärit Aare Martinsoni, kes ühe oma lustliku töö eest pälvis teise eripreemia.



Artikli täielikku versioon saab lugeda
«Sakala» teisipäevasest paberväljaandest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles