Viikate paljastas oma ravi saladuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikate
Viikate Foto: SCANPIX

Melanhoolse tooniga rock-muusika austajatel on põhjust sel nädalavahetusel kodust välja astuda.

Kosmikud ja Viikate on taas koos laval, et saata Kosmikud pärast 13-aastast tegevust väljateenitud puhkusele ning tuua Viikate uue albumi «Petäjäveräjät» nukker-meloodilised lood Eesti publiku ette.

Elu24ga ajas juttu Viikate solist Kaarle:

Millega Kosmikud teid seekord Eestisse esinema meelitasid?

Kaunite naiste ja vinge meeleoluga. Samas on need elemendid olnud ka varasematel meie reisidel.

Mis bändil hetkel veel põnevat käsil on?

Pärast aastalõputurneed koos bändiga Kotiteollisuus on plaanis uute laulude armutu kirjutamine. Mõned meloodilised rallid on tagataskus, aga ahju oleks vaja puid juurde visata.

Teie loomingu suurel austajal ja eestlasest fännil on Kaarle poolt kirjutatud lugude sünnist oma kindel ettekujutus – tekstid pannakse kirja käsitsi, soovitavalt hanesulega, küünlavalgel mingis hämaras metsatalus järve kaldal (nagu laulus «Suruvaippa» ), soovitatavalt on Kaarle silmis  saatanlik helk, kui ta, keeleots suust väljas, värsse püüdlikult järjest depressiivsemaks viimistleb. Kuidas sellega tegelikult on?

Käsitsi kirjutan loomulikult. Ei ole hanesulge ega küünlavalgust. Harilik pliiats, ruuduline paber, kannuke kohvi ja varajane hommik. Sellisel moel Viikate tekstid sünnivad.

Viikate  lauludes kõlab soome keel kaunilt, kui muidu kõlab see keel lauludes võrdlemisi puiselt, nagu raiutaks metsa vms.  Viikate lugudes voolab tekst sõna otseses mõttes nagu vesi.  Milline on sinu keeleline taust?

Mu emakeel oli koolis mitterahuldav ja kirjandite kirjutamine ei istunud. Minu keelelist väljendust on innustanud omad soosikud Lyijykomppania ja Tapio Rautavaara lauldud Reino Helismaa tekstid. Loomulikult ei saa unustada Eino Leinot ja Juha Vainiot.

Kas kellelgi bändi liikmetest on juba diagnoositud kroonilist depressiivsust?

Ei kellelgi. Mõni meist kannatab aeg-ajalt kerget pohmelli ja mõnel on hea soodumus palju magada.

Kus te ravil käite?

Käime Kouvola grillikioskites ja ravimiks lihapirukas täidetud kahe viineriga.

Tüdrukutele meeldib lugeda loomadest. Kas kellelgi on lemmikloomi?

Viikate liikmetel on kõrge allergiaprotsent ja suur käpakartus. Kusjuures instrumente käsitleme nagu teised inimesed loomi.

Kus te talvel suusatamas käite? Või sõidate hoopis tõukekelkudega?

Kouvolas on toredad suusamaastikud. Kahju, et kõik meie puusuusad on juba ammu saunaahju kütteks pandud. Samuti tõukekelgud. Oleme talviti liikvel ainult apostli liikumisvahendiga.

Kontserdid toimuvad 16. novembril Rock Café’s Tallinnas ja 17. novembril Genialistide klubis Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles