Maksumaksjate rahadega finantseeriti vanglate seksiorgiaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangid
Vangid Foto: AFP / Scanpix

USA Florida osariigi vanglaameti juhi James McDonoughi sõnul toimusid sealsetes vanglates maksumaksjate rahade eest seksiorgiad.

McDonough lisas, et kaks aastat tagasi hakati kohalikku vanglasüsteemi reformima ja selle tulemusel saadi orgiad kontrolli alla, vahendab cnn.com.

 

«Kui ma kaks aastat tagasi  sellel töökohal alustasin, siis minu kabinet oli eraldatud kollase lindiga ning selle ees oli lukk. Sain aru, et midagi on väga valesti,» meenutas McDonough.

 

Mehe sõnul asus ta asja uurima ja sai jälile lokkavale korruptsioonile, vägivallale ja seksiorgiatele.

 

«Mitmed vanglaametis juhtivatel kohtadel olnud isikud olid sellega otse seotud ning võtsid vastu altkäemakse.

Vangivalvurid aga müüsid vangidele narkootikume. Lisaks ähvardasid mõned valvurid kuritegevusega mitte seotud kolleege vägivallaga. Asja tipuks oli see, et maksumaksjate raha eest peeti tihti orgiaid, milles osalesid ka valvurid. Sealt ei puudunud ka alkohol ja prostituudid,» lausus vanglaameti juht.

 

Ta jätkas, et korruptsioon oli osa vanglate igapäevaelust.

 

«Sattusin paika, mis oma ülesehituselt meenutas maffia masinavärki. Kui meesvangid veel said võimaluse enda eest seista, siis naisvange koheldi kui orje,» lisas McDonough.

 

McDonoughi kinnitusel peeti erinevate vanglate ja vanglate osakondade vahel softballi kohtumisi, mis alati lõppesid kakluse ja orgiatega.

 

Enne Florida vanglaameti juhi kohale asumist tegeles McDonough narkokurjategijatega ning ta on osalenud ka Vietnami sõjas.

 

Florida osariigi vanglates on umbes 100 000 vangi ja tuhandeid vangivalvureid.

 «Suutsin vanglad korruptsioonist puhastada ja olen seega oma eesmärgi täitnud,» lisas McDonough.

McDonoughi kinnitusel oli vanglates levinud kuritegevuse ja orgiatega seotud ka vanglaameti endine juht ja tema eelkäija James Crosby.

Nüüd kannab Crosby korruptsioonis süüdistatuna ise ühes temale allunud vanglas karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles