Leemet: noored pagevad majandussurutise eest sõjaväkke

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leemet Prits «Kannu Kõrtsi Staar 2008» finaalüritusel
Leemet Prits «Kannu Kõrtsi Staar 2008» finaalüritusel Foto: Meelis Tomson

Tantsu-ja laulustaar Mikk Saare arvates on Eesti sõjavägi üks mõttetu koht, staarjuuksur Lauri Pedaja praagiti lihtsalt välja. Sõjaväelase leiba pole mekkinud ka laulja Koit Toome ja fotograaf Indrek Galetin.

Elu24 uuris ka Buduaari noorelt tegevtoimetajalt Leemetilt, kuidas tema kodumaa kaitsmisesse suhtub.

Leemet, kas oled sõduripoisi leiba juba mekkinud?
Sõdurileiba pole ma oma elus veel kordagi proovida saanud ja loodan, et ei pea seda ka tegema. Räägitakse, et see sõdurisepik pidi suhteliselt igava maitsega olema. Aga mine sa tea?

Kuidas sõjaväest pääsesid?
Olen sõjaväest pääsenud erinevatel põhjustel. Eelmisel aastal arvas arstliku komisjoni psühhiaater, et ma pole veel valmis sõjaväkke minema. Usun ise, et ei olnudki ja pole seda veel tänini.

Kas sõjavägi on noorte meeste seas täna populaarne?
Ma arvan, et sõjavägi kogub üha enam populaarsust. Paljud mu tuttavad tahavad ise vabatahtlikult armeeteenistujaks saada, sest majandussurutis on ka neile kanna peale astunud.

Usun et paljud noormehed loodavad seda, et aastaga majandusraskused riigis kaovad ja töökohad vabanevad ning sõjaväest tagasi tulles saab elus uue lehekülje pöörata.

Kas sõjavägi teeb mehest mehe?
Sõjavägi teeb mehest mehe juhul, kui sõjaväkke läheb noormees, kes sinna minna tahab. Vastasel juhul ei kasvata sõjavägi kedagi ümber.

Vaid distsipliini pealesurumisest on vähe, et mehest meest teha. Suuresti loeb ka vaimne ja psühholoogiline tasakaal!

Mida arvad sina, kas sõjavägi teeb mehest mehe? 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles