Kuldse Trio Sokk, Bubby ja Sepman peavad vaikselt juubelit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse Trio viie aasta taguse kontserttuuri plakat.
Kuldse Trio viie aasta taguse kontserttuuri plakat. Foto: Margus Ansu

Neljapäeva õhtul kohtub Pärnu ööklubi Bravo laval Kuldse Trio koosseis, keda pole juba aastaid nähtud, kui Mihkel Smeljanski ja Jüri Vlassoviga lööb üheks kontserdiks kampa taas Sepo Seeman.

Nii Smeljanski kui kontserdikorraldaja Almar Kalam kinnitasid, et Sepo Seemani ansambli 35. aastapäeva tähistava üheks kontserdiks punti saamine ei olnud eriti keeruline.

"Väike tähtpäev mängis kindlasti rolli," märkis Kalam. "Selle nimel võib ju kodulinnas ühe kontserdi anda."

"Loodan, et Sepo tuleb ikka kohale," ohkas Smeljanski omakorda raskelt. "Rohkem ühiseid esinemisi ei ole meil jutuks olnud. Sepo on noorem inimene, tal on tegemist rohkem. Veab oma ansamblit Kala ja sebib peale selle siin ja seal."

Läbilõige parimast

Smeljanski teatel trio koos Seemaniga proovi ei ole teinud.

"Mis seal ikka proovi teha, meil olid ju temaga kümme aastat leivad ühes kapis ja tal on kõik vanad lood meeles," nentis hüüdnime Bubby kandev Smeljanski. "Ainult ta soololood tuleb enne kontserti välja otsida."

Kontserdikorraldaja teatel midagi erakordset trio Bravos tegema ei hakka ja esitusele tulevad ansambli parimad lood läbi aegade.

Kalam lükkas ümber väite, nagu oleks rohkem noorteklubina tuntud Bravo Kuldsele Triole kentsakas esinemiskoht.

"Kes klubis käivad, sõltub ennekõike ikka sellest, mida klubis pakutakse," arvas Kalam. "Bravo mõtles välja retroürituste sarja, kus esines eelmisel korral ansambel Fix, ja neil läks seal küll väga hästi."

Kalam lubas, et legendaarne Kuldne Trio annab neljapäeval ligi 40minutilise live-esinemise.

Uut plaati ei tee

Juba 1974. aasta alguseks olid toonased suured sõbrad Mihkel Smeljanski ja Jüri Vlassov ehk Sokk lindistanud Smeljanski Daina makiga kahekesi mõne lõbusa pulliloo ja esitanud neid teatri uusaastapidudel, kui toona noorte meeste vanem kolleeg Lembit Mägedi tegi tandemile ettepaneku esineda 8. märtsil enda asemel naistepäevapeol.

Ise end toona Hõbedasteks Kaksikuteks nimetanud duo plokkflöödil ja kitarril esinemine meeldis tohutult tollastele Pärnu rajooni kultuurijuhtidele.

"Üllataval kombel läksime oma kuue looga kohutavalt hästi peale," on Vlassov rääkinud SL Õhtulehele. "Tekkisid igasugused pakkumised."

Kui duo osutus üle mõistuse populaarseks, sai meestele varsti selgeks, et kahest pillist jääb väheseks. Pool aastat hiljem liitus nendega ansamblist Fix tuntud viiuldaja Vello Toomemets. Nii sai Hõbedastest Kaksikutest Kuldne Trio. Hiljem on ansamblis kolmanda liikmena osalenud veel Mati Murumaa, Peeter Oja, Sepo Seeman ja Evald Raidma.

Möödunud pühapäeval ütles Arvo Haug Vahur Kersnale saates "Täna õhtul ...", et Kuldne Trio on Eestis seni ametlikult alahinnatud nähtus nii kultuuriliselt, ühiskondlikult kui meditsiiniliselt. Tegu on tõeliste naeruterapeutidega.

Smeljanski kinnitusel näeb neid Vlassoviga nädalavahetustel esinemas mujalgi Eestis, kuid uut muusikat ei kavatse nad välja anda.

"Plaat vajab investeeringuid, aga praegune aeg on, nagu ta on," nentis Smeljanski. "Pealegi oleme viimastel aastatel uusi väga heade ja lõbusate sõnadega lugusid teinud küll, aga miskipärast ei taha raadiojaamad neid mängida. Mängitakse ikka meie vana loomingut."

Kuldse Trio üks eestvedajaid lootis siiski, et ansambel tähistab viie aasta pärast oma 40. aastapäeva.

"No kui Fix juba neljakümmet tähistas, miks ei võiks meie seda teha," arvas Smeljanski. "Peaasi, et jaksu ja tervist jaguks."

Bravo avab neljapäeval uksed kell 23. Legendaarne pullibänd alustab kella 1 paiku öösel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles