Darwinisse rajatakse krokodillivaba tsoon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darwinisse rajatakse krokodillivaba tsoon
Darwinisse rajatakse krokodillivaba tsoon Foto: AFP / Scanpix

Austraaliasse Darwinisse rajatakse 30  miili raadiuses krokodillivaba tsoon.

Sellega püütakse ennetada krokodillide rünnakuid, kirjutab abc.net.au.

Austraalia Põhjaterritooriumi valitsus teatas, et neil valmis niinimetatud krokodillide taltsutamise plaan, mis lubab tappa  või kinni püüda kõik krokodillid 30 miili raadiuses.

«Sellest tsoonist leitud krokodillid võib tappa ning nende liha ja nahk läheb tööstusele. Kui krokodill õnnestub elusalt kinni püüda, siis saadetakse ta krokodillifarmi,» seisab teadandes.

Paari viimase kuuga on Austraalia põhjaosas olnud tavapärasemast rohkem krokodillide rünnakuid. Kannatada on saanud nii ujujad, sukeldujad, surfajad kui ka soos mänginud lapsed.

Ametivõimud siiski ei soovita inimestel omal käel krokodille harvendama hakata. Valitsuse esindaja kinnitusel pannakse krokodillide jaoks üles spetsiaalsed lõksud ja sinna jäänud loomad kas tapetakse või siis saadetaks krokodillifarmidesse.

«Peame kaitsma nii inimesi kui ka krokodille ja selle tõttu ei tuleks äärmuslikke vahendeid kasutada,» selgitasid valitsusesindajad.

Krokodillidevaba tsoon ulatub ka aladele, mis on linnaelanike seas populaarsed ajaviitmise paigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles