Online-intervjuu: vastab Anna-Maria Galojan

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojani imeline elu Londonis
Anna-Maria Galojani imeline elu Londonis Foto: Timo Taal

Seekord vastab Elu24 lugejate küsimustele staarpoliitik Anna-Maria Galojan, kellelt ilmus hiljuti raamat «Kuidas minult varastati miljon»

Anna-Maria palvel on kõik küsimused jäetud originaalis, koos kellaaja ja kuupäevaga, et küsijad tunneks end kindlasti ära.

1. tundub 23.11.2012 14:48

kas see on selleks, et madalalaubalised ja väheinformeeritud saaksid ennast kommentaarides sõimates välja elada?

Minu jaoks on võrdselt olulised nii austatud inimeste kiitus, kui ka ebaväärikate hukkamõist!

2. jk 24.11.2012 11:44

Ei sõima, tahaks lihtsalt teada, kas tunnete ennast staarina ja arvate, olete staar? Kui jah, siis mis alal?

Tänan küsimuse eest. Staar ehk eesti keeles täht on astronoomias valgust kiirgav plasmast koosnev taevakeha, mille kiirgusenergia pärineb tema sisemuses aset leidvast tuumasünteesist. Seega, taeva- ja inimkeha vahel on ikka oluline erinevus nii koosluse, kui funktsionaalsuse poolest.

3. Carmen 23.11.2012 14:51

Sinu raamat on avanud minu silmad! Aitäh kallis Anna-Maria!

Tänan, Carmen!

4. 23.11.2012 17:48

kirjutada võib kõike ja seda ka tehakse...

Kirjutada võib tõesti kõike ja seda senikaua kuni ükski inimene pole oma sõnade eest vastutama pandud. Õnneks on lood (tapmis)ähvarduste ja sõimuga Suurbritannias hoopis teisiti. Olen veendunud, et asjad muutuvad kord ka Eestis.

5. Sigrit 23.11.2012 14:56

Kas kahetsed oma tegu mis eestis korraldasid? Kas on võimalik,et tuled eestise veel tagasi? ning kas tunned ka mingil määral ennast süüdi?

Kui peate silmas põhiinimõiguste kaitsmist ja mitte nõusolekust vastutada Ilvese ja Sinijärve tegude eest, siis ei kahetse ja ma pole süüdi! Loomulikult tulen ma tagasi oma Kodumaale.

6. Kingapoolik 23.11.2012 14:58

PÕrgusse! See on sulaselge näkku sülitamine Eesti kohtussüsteemile: n.ö. tagaaetav annab järjepanu inervjuusid, fotoseeriad, kirjutab raamatut mida müüakse Eestis...

Tühistage see kohtuotsus või toimetage see naisterahvana esinev olend talle määratud karistust kandma!

Isiklikult on mul juba täiesti ükskõik kumb variant, kuid lõpetage see tsirkus! Iga kord kui näen nime Galojan, on tekkinud tugev seos Eesti kohtusüsteemi võimetuse kujundiga! Tahaks ka leiba, mitte ainult tsirkust!

Kohtusüsteem, mis on sügavalt korrumpeerunud, kus eiratakse enamikke õigusriigi väärtusi ja kus esinevad poliitkohtunikud, peab muutuma! Ühed vähesed näited sellest on Rait Maruste ja Märt Rask, mõlemad muide Reformierakonnast.

Aeg paneb kõik paika ja usun, et mulle veel ollakse tänulikud. Minu missiooniks on saanud Eesti viia tagasi õigusriikide hulka ja purustada hetkel valitsev kohtumaffia.

8. õkva 23.11.2012 14:59

Tere!

Minu küsimus teile oleks ilmselt veidi pikem, kui tavaline küsimus. Seoses teie juhtumiga tuli päevavalgele ju veel umbes 70 "põgenikku", kes peaksid tegelikult viibima Eestis. Teie, kui poliitik (ma ei ütleks, et staarpoliitik, mida olulist olete korda saatnud?), kuidas lahendaksite sellise olukorra? Kuidas oleks teie meelest õige käitumine? Kas kavatsete Eestisse naasta või mitte - miks?

Mida arvate erakondade rahastamisest ning kas olete ise sellega kokku puutunud?

Kuidas Londonis ilm kah on?

See on väga hea küsimus. Täpsustaks, et neid mõrtsukaid ja muid suurtes kuritegudes süüdimõistetuid on hetke seisuga 82. Hetkeni, kui asuti taga ajama ainult mind, polnud kümnete kurikaelte vanglast kõrvalehoidmisest mingit probleemi! Ka see on ilmselt nn „õigusriik“ Reformierakonna juhtimisel. Õigus ja õiglus Eesti justiitsministeeriumi ja Michali moodi?

Toon ühe värvika näite antud kontekstist. Nimelt Dmitri Lavrov on Eesti psühhopaatiline tapja, kes on raskendavatel asjaoludel mõrvanud hooldekodupatsiendi. Ta mõisteti 13 aastaks vangi. Lavrov põgenes Londonisse ja on ikka veel siin, kuusjuures juba aastaid, aga justiitsministeerium ei hooli sellest! Michal ja justiitsministeerium lähevad hulluks ainsast mõttest, et järsku nad ei saagi tagasi märtriks tehtud Eesti poliitikut, poliitikateadlast ning dissidenti, aga see sama ministeerium eesotsas Michaliga vaikib maha psühhopaatilise mõrvari juriidilist kaasust.

Kas teile ei tundu, et oleks aeg justiitsministeerium ümber nimetada?!

9. Lugeja 23.11.2012 15:01

Kas raamatule on tulemas ka järg? Olen raamatu läbi lugenud ja ausalt öeldes minu arvamus muutus ratsionaalselt! Olen ausalt öeldes Eesti poliitikutes pettnud! Anna-Maria, oled äärmiselt vapper ja tugev naisterahvas!

Ma siiani ei suuda uskuda kuidas sa oled suutnud selles põrgus hakkama saada! Soovin sulle kõike ilusat! Olen kindel, et varem või hiljem saavad kõik aru, et keegi ei suuda 3 kuuga miljoni ära kulutada ja sind lavastati süüdi! Stay strong! Me oleme mõtetes sinuga!

Südamlik tänu! Lähiajal on ilmumas raamatust ka inglise keelne variant, mis on suunatud just Euroopa lugejale (k.a. euroametnikele), kus ma seletan väga põhjalikult ka Eesti ajalugu, NSVL aega ja seda kuidas on Eestis taas võimule tulnud kommunistid. Inglise keelne raamat saab olema kättesaadav ka Eestis.

Samuti ilmub juba 2013. aasta kevadel minu sulest aastaraamat Energeetika poliitikast, kus keskendun ka Eesti teemadele nagu näiteks põlevkivi ja Eesti Energia küsimused, sh. üüratud investeeringud välisriikidesse samas, kui ei suudeta hoida hindu tsiviliseeritud tasemel Eesti tarbija jaoks.

10. eee 23.11.2012 15:10

Sooviks rohkem infot reformi rahastamise kohta kilekottidega.Sa peaks ju väga hästi teadma neid mahhinatsioone?

Mina, erinevalt Silver Meikarist, mahhinatsioonides pole osalenud. Reformi skeemidest saate lugeda minu värskelt ilmunud raamatus.

11. püha müristus 23.11.2012 15:44

Mida teha, et meediast enam mitte-mitte-MITTE kunagi ei peaks Teie nime ega nägu ja rääkimata tegudest kuulma ega veelgi hullem - nägema?

Väga lihtne, ära enam mitte kunagi loe ajalehti ja ajakirju, ära vaata televisiooni ja probleem sinu jaoks lahendatut. Veelgi parem, mine kuhugi metsa elama ;)

12. küsimus 23.11.2012 15:49

Kohus mõsitis teid raha omastamises süüdi. Teie ise end selles süüdi ei tunnista. Kas saate paljastada, kuhu raha siis tegelikult kadus?

Nendele küsimustele leiate vastuse minu äsjailmunud raamatust. Head lugemist!

13. Küsimus 23.11.2012 15:52

Hea raamat või misiganes...

KÜSIMUS: Kui kõik kohtuinstantsid on läbi käidud (ütleme, et Londonis aset leidev protsess leiab, et oled süüdi ja siis jääb veel Euroopa Inimõiguste Kohus, mis samuti ekslikult sinule kahjuliku otsuse langetab ja ütleme viimases hädas kutsutakse kokku ÜRO peaassambleel eraldi komitee sinu juhtumit arutlema ja ka see leiab, et oled siiski süüdi) - kas siis tuled tagasi oma kodumaale sulle määratud (ja inimkonna suurimate ja väärikamate instantside poolt korrektseks kinnitatud) karistust kandma? Või selline tähendaks siis pigem Euroopa Inimõiguste Kohtu ja ÜRO ebapädevust ja ei kuuluks sinu poolt täitmisele?

Inimest saab süüdi tunnistada ainult sel juhul, kui nii on otsustanud kolm kohtu astet. Mulle paraku ei võimaldatud Riigikohtut. See polegi üllatav, kui arvestada et eelmine riigikohtu esimees Rait Maruste on Reformierakonna poliitik ja endine kommunist, praegune Riigikohtu esimees Märt Rask on aga Reformierakonna kauaaegne ase-esimees, kes küll kandideeris koos Ansipiga erakonna esimehe kohale, kuid jäi siiski alla. Riigikohtu esimehe positsiooni presenteeriti Raskile, kui erakonnapoolset kingitust.

Samuti oli praegusel justiitsministeeriumi töötajal, tolleaegsel prokuröril Kristel Siitamil, lubatud 38 tunnistajat. Mulle ei lubatud ühtegi tunnistajat! See polnud kohus vaid Reformierakonna poliitiline palagan, eesmärgiga korraldad avalik hukkamine, et teised ei julgeks Reformierakonna poliitika vastu välja astuda.

Nagu armastas öelda Feliks Dzeržinski: „Asjaolu, et te pole veel kriminaalkorras karistatud, pole teie teene vaid meie tegemata töö!“

14. küss 23.11.2012 15:54

kas ilves on õige inimene eesti presidendiks?

Tegemist on Reformierakonna ja mõningate koalitsiooni liikmete poolt määratud presidendiga, kes tegutseb oma määrajate ehk leivaisade huvides. Kokkupuude Eesti rahvaga on tal väga minimaalne.

15. raske eesti elu 23.11.2012 15:55

kuidas sa käituksid minu asemel, kui sul oleks pere-elu olnud nii? ema raske puudega, isa ja vend joodikud (kellest lahti ei saa, sest omavalitsus ei tõsta sotsiaalpinnalt välja) ja õde, kes pigistab silmad kinni, et mitte aru saada, kui tõsine on probleem ja ise pead hooldama emat üksi?

Eelkõige soovin Teile jõudu ja vastupidamist! Abi saamiseks püüdke pöörduda mõne heategevusorganisatsiooni poole.

17. ,, 23.11.2012 16:10

kas taotlete poliitilist varjupaika Läänes, või olete kasutusele võtnud mingeid abinõusid kaitsmaks end Reformierakonna parteisõdurite kättemaksu eest? Ei tohiks ka unustada võimalust, et kaasatakse parteistunud salapolitseid KAPO. Näiteid leidub ajaloos sellest, mida tehakse tõtt rääkivate dissidentidega. Näiteks Mordechai Vanunu, Georgi Markov. Nimekirja võiks aina jätkata...

Jah, see on paraku väga ohtlik! Oleme jõudnud etappi, kus Reformierakonna kuritegelik bande korraldab füüsilisi rünnakuid minu lähedaste ja tunnistajate suhtes, püüdes neid tappa või raskelt vigastada. Jumal tänatud, et hiljuti aset leidnud rünnak lõppes ainult raskete vigastuste ja peapõrutusega.

See on kohutavad bandiitlik kommunistlik Ansipi, Langi ja Michali kuritegelik režiim¸ mis on Eestit okupeerinud. Nad arvavad süüdimatult, et saavad tellida ka poliitiliste vastaste mõrvasid. Varem või hilejm võetakse nad vastutusele!

18. Ahtme gümnaasium 23.11.2012 16:11

Kallis Maria, kujdas so mõtleb, räägi aussõna meid, kes on Skorobogatova Svetlana?

Городские власти почему её давно покрывают и держат?

Olen oma seisukohti väga selgelt väljendanud meedias üle 12 aasta tagasi ja olen neile ikka kindlaks jäänud, tegemist on korrumpeerunud ametniku, mitte õpetajaga, kes ei tohiks antud kohal töötada.

19. kallis broiler 23.11.2012 16:12

kas suudad ikka veel nooled kümnesse lasta ja siis reformi kiita?

Nooled lasen siiani kümnesse. Reformi suhtes olen teinud korrektiivid ja tunnistanud oma viga toetades noorena parteid, mis ei hooli oma rahvast ega riigist.

21. Mida arvate? 23.11.2012 16:28

Lugupeetud pr. Galojan! Mida arvate Eesti marionettpresidendist, kes korrumpeerunud kohtunike elu lõpuni ametis peab? Austusega, teie suur fänn.

On ju teada, et Qualis rex, talis grex/ missugune kuningas, niisugune on ka kari. Ajal kui valitsus korraldab nii vaimse, kui majandusliku genotsiidi oma rahva ja riigi vastu, pole lihtsalt rumal ja saamatu, vaid kurjus. President on vait.

Reformierakonna kaasajooksikud ja kolobrotsionistid toidavad krokodilli lootuses, et krokodill sööb neid viimasena.  Pidage meeles, et see režiim hävitab lõpuks ka neid, arglikuid punase krokodilli toitjaid!

22. hmm 23.11.2012 16:36

räägi palun Ilvese afääridest

Perekond Ilveste afäärid on nii laiaulatusklikud ja sügavad (alates vanalinna korterite skeemidest, EAS toetustest Ärma talule jne), et nende loetlemiseks ei piisaks isegi raamatust.

24. uudishimulik 23.11.2012 17:12

Kui oskate vastata muidugi, kas vastab tõele, et kõik riigikogus esindatud parteid on korrumpeerunud ja rahvavaenulikud ?

Ei tasuks üldistada  Kindlasti pole kõik korrumpeerunud ja rahvavaenlikud. Ka Riigikogus on esindatud väärikaid ja riigimehelikult meelestatuid poliitikuid. Kahjuks on nad jäänud vähemusse ja seega nende häält pole nii tugevasti kuulda, aga nad on siiski olemas.

28. Ju 23.11.2012 17:55

Tere Anna -Maria ! Mind huvitab , mis seos oli Teil Riivo Sinijärvega,sest alguses oli ka temast juttu. Oli ta ju sinu otsene tööandja ja huvitaval kombel süüdistati tedagi neis rahaasjades, aga pärast millegipärast vaikiti see maha.

Teiseks, kuidas tunned end võõrsil (muidugi totter küsimus), aga võid vastamatta jätta? Ise hoian sulle pöialt, et lähemal ajal koju saad, sest siiski on see ebainimlik. Ootan vastust ja soovin sulle Anna-Maria südamest edu.

Läbisin MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL)  juhatajaks saamiseks avaliku konkursi, kus osales umbes 50 inimest.

Ei tasu unustada  Eesti Vabariigi 90. aastapäevaga seonduvalt president Toomas Hendrik Ilvese omapärast käitumist, kui ta autasustas vana „kamraadi” Riivo Sinijärve teenetemärgiga. Siin ei oleks midagi iseäralikku, kui ristisaaja ei oleks väga omapärane figuur Eesti poliitikas.

Tänaseks on selgunud mitmed Sinijärve „teened”, mille põhjal võis Ilves teda aumärgiga autasustada. Nimelt on Sinijärv olnud aastail 1999–2007 MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) juhatuse liige, aastast 1999 kuni tänaseni nõukogu liige ja aastast 2002 kuni tänaseni nõukogu esimees, mis tähendab seda, et ta on kogu ametisoldud ajal olnud huvide konfliktis, kuna ta ise kontrollis enda poolt vastu võetud otsuseid. Rahavargused EEL-is olevat saanud alguse juba 1999. aastal ja raamatupidamisdokumentidest on see selgelt näha.

Minu koduigatsus on meeletu! Olen südamest tänulik, et siin Suurbritannias on mind soojalt vastu võetud ja võimaldatud erapooletut ning õiglast kohust. Minu koduriigiks jääb siiski ainult Eesti.

29. küsimus Anna-Mariale 23.11.2012 18:04

Tere Anna-Maria, mul on järgmine küsimus: Kuidas sulle meeldib elu Londonis? Mis sulle Londonis elamise puhul meeldib ja mis mitte?

London on linn, mis pakub väga erinevaid võimalusi saada osa maailma parimatest etendustest ja kunstist. Kasutan eksiilis olemise aega ka enda vaimsele täiendamisele.

Igapäevaselt teen oma erialast tööd energeetikaeksperdi ja välispoliitika analüütikuna ühes suurimas ja vanimas energeetika ja Lähis-Ida küsimusi käsitlevas ajakirjas The MIddle East Magazine. Loomulikult jätkan koostööd ka The Baltic Times nädalalehega, mis on olnud juba aastaid Ansipile ja Ilvesele punaseks harjaks. Lisaks teen briti parlamendi heaks Balti riike käsitlevaid analüüse. Samuti tegelen inimeste abistamisega läbi Amnesty International-i ja teiste erinevate rahvusvaheliste inimõiguste organisatsioonide.

31. Liia 23.11.2012 19:02

Loen hetkel Teie raamatut ja olen lausa hämmingus. Mida Te arvate, kas oleks mõeldav lisada antud raamat koolides kohustuslikuks kirjanduseks? Arvan, et oleks aeg kõikidel eestlastel silmad avada ja tõele näkku vaadata! Soovin Teile edu sellel võitlusel ja palju kordaminekuid Inglismaal!

Tänan Liia! Minu raamat ei pretendeeri kirjandusklassikaks. Ma ei pea end kirjanikuks, aga ma olen kindel, et ka minul on õigus rääkida. Selle raamatu pühendan ma oma emale ja kõigile oma sõpradele, kel on jagunud jõudu ja meelekindlust mind toetada.

32. Krõõt ehk kade eestlane 23.11.2012 19:15

Tere! Kas eksiilvalitsus on juba moodustatud?

Kuidas saaksin mina nii populaarseks nagu Teie?

Kuidas saaksin mina kuritegudest karistuseta pääseda?

Aitäh vastamast!

1. Uus valitsus moodustakse ikka Eesti piinal ja loodan siiralt, et see koosneb riigimeestest ja riiginaistest.

2. Jääge iseendaks

3. Ärge sooritage kuritegusid ja kui keegi proovib teid laimata, võidelge oma põhiõiguste eest.

33. Oru Pearu 23.11.2012 19:22

Tere! Mida arvate kampaaniast "talendid koju"?

Väga paljud andekad inimesed on olnud viimasel ajal sunnitud majanduslikel põhjustel Eestist lahkuma. Loodan väga, et tuleb aeg, kui nad leiavad tagasitee koju. See on minu suurim soov!

34. nnm 23.11.2012 20:11

Kas sa olid 2004 või 2003 (kui olid valimised) Valges Hobus (Jõhvis), kus Ojuland pani pidu valimisekampaania ajal ja alaealised said viina (kaasa) ka ja kondoomid Reformierakonnast (vähemalt minu koolikaaslane sai)? Võiks teada saada, kuidas neil peod käivad?

Jah, need sündmused vastavad kahjuks tõele. Häälte ostmine viina eest oli ja ilmselt on siiani Ojulandi lemmik poliittehnoloogiline lüke. Seda esines ohtralt Riigikogu valimistel 2003. aastal ja see häbematu tegevus jätkus ka Euroopa parlamendi valimistel 2004. aasta suvel, erinevusega, et Ojulandile oli lisandus viinajagajast Igor Gräzin.

Ühe noore tüdruku jaoks lõppes see juhtum väga kurvalt ja neiu oli tänu Ojualndi ja toonase rahvastikuministri esindaja „lahkusele“ mitu päeva teadvuseta Ida-Virumaal haiglas. Pöördusin toona mitmeid kordi isiklikult nii Ida-Virumaa Reformierakonna maakondliku organisatsiooni kui ka Ojulandi poole, et see tegevus tuleb lõpetada. Õnneks jäi teismeline tüdruk ellu, kuid Ojuland jätkas oma räpast tegevust.

35. keskmine mees 23.11.2012 21:07

Kas oleksite nõus looma suhte Eesti mehega kelle kuupalk on 500 eurot?

Suhet luuakse ikka inimesega, mitte rahakotiga. Pole olemas keskmist inimest, meest või naist, on olemas indiviidid.

37. Aivar 24.11.2012 00:11

Prl Anna-Maria,

1. Kas Eestil on praeguses olukorras mõistlikum uuesti kroon kasutusele võtta ja eurost loobuda? 2. Mis on tänase inimkonna suurimad lollused? 3. Palun ütle kaks asja, mis Sa Eestis muudaksid, kui oleksid Eesti peaminister?

Olen algusest peale olnud väga skeptiline euro kasutusele võtmise osas ja mitmeid kordi väljendanud ka oma arvamust The Baltic Times veergudel. Eurot poleks tohinud võtta kasutusele rahva heaolu hinnaga.

Suurim rumalus on inimelu mitte hindamine. Pole miskit pühalikumat, kui iga inimese elu.

Pean üheks oma oluliseks eesmärgiks kaasa aidata Eesti KGB arhiivide avalikustamisele. Pole võimalik, et riiki valitsevad need, kes ei julge oma minevikku avalikustada. Viimasel ajal on eriti teravalt tõusnud meie kodumaal tendents teatud meeste-poiste seas ehtida end võõragendi sulgedega, et lisada tähtsust oma poliit-, kommerts- või muudele huvidele… Nii pole kellelegi saladus, et Eerik–Niiles Krossi kogu „poliitiline“ kapital baseerub paljuski tema enda väitel, et tema puhul on tegemist tähtsa CIA „agendiga“.

Teine ilmne näide „mõjukast agendist“ on vandeadvokaat Leon Glikmanist, kes ilmselt oma kommertshuvides esitleb ennast meeslasti MASADi agendina. Sama loogika järgi on meil veel üks „kõva agent“ Kurdistanist (Põhja-Iraagist) Rain Rosimannus.

Küsimusi on palju: kas isehakanud vabatahtlik koputajast poissagenti võib üldse pidada tõsiseltvõetavaks?; kui tegemist on võõra eriteenistuse agentidega ja Eesti on demokraatlik riik, kus kõik peaksid olema seaduse ees võrdsed, miks neid „härrasmehi“ ei võeta vastusele sarnaselt Herman Simmile?

Üks on fakt - president Toomas Hendrik Ilvese pressibüroo juht on KGB agent Kristjan ehk Toomas Sildam. Sarnaselt talle on Eesti poliitilise ladlevikusse ennast süüdimatult peitnud palju teisi KGB agente ja ainus õiglane ja legetiimne võimalus puhastuseks on KGB arhiivide avalikustamine!

Meil on kohustus ja õigus teada saada Eesti riigi „kangelastest“! Selles tasuks eeskuju võtta lõunanaabrist Lätist. Seni pole meil mitte demokraatlik ühiskond, vaid poiste liivakastimängud!

38. Härra King 24.11.2012 00:19

Anna-Maria kas lähitulevikus on plaan Eestisse tagasi tulla oma vanglakaristust kandma või kavatsed ikka edasi naerda ja sülitada Eesti riigile kui ka selle inimestele näkku,läbi meedia,oma pilte ja intervjuusid andes.Kas see ei tundu sulle mõnitusena või on see sinu arust täiesti normaalne mida sa praegu teed????

Ma armastan oma kodumaad ja oma rahvast! Ma paluks pidada meeles, et riik ja valitsus on erinevad mõisted. Igaühel meist on üks sünnimaa ja üks kodumaa, minule on selleks Eesti.

„Lojaalsus riigile alati. Truudus valitsusele ainult siis, kui ta väärib seda.“ - Mark Twain.

Olles poliitilises eksiilis, olen pidevalt mõtetes Eesti ja oma inimestega. Loomulikult ma naasen eksiilist koju esimesel võimalusel, kui õigus ja õiglus on jalule seatud. Kahjuks Eesti justiitsministeerium, eesotsas Reformi musta kassa pidaja Michaliga, keelduvad koostööst Suurbritannia kohtuga.

Sel suvel, 20. juunil, Maailma Pagulaste Päeval pidasid sõbrad ja tuttavad mind meeles. See on päev, mil mõtleme inimestele, kes kartes tagakiusamist rassi, usu, rahvuse, poliitiliste veendumuste või sotsiaalsesse gruppi kuulumise pärast on oma kodumaalt lahkunud.

Ilma inimõiguste rikkumiseta ei oleks ka pagulust. Pagulane põgeneb isikliku tagakiusamise ja rõhumise eest. Olles sunnitud olema poliitilises paguluses(eksiilis) on mu süda siiski kodumaal, mu sünnimaal - meie Maarjamaal!

40. Küsiga 24.11.2012 01:15

Tere Kas te olete kaalunud ka modellitööd?

Usun, et jäägu igaüks oma liistude juurde.

41. Anti Suhu 24.11.2012 09:28

kes sulle maksab, et seda värki kokku kirjutaksid?

45. kirjanik 24.11.2012 20:41

kas oma raamatu kirjutamise eest olete juba autorile tasunud, või kavatsete ka selle tasumisee eest sama osavalt kõrvale põigelda kui muude asjade ostimsel?

Kirjutasin raamatu ise ja tasusin iseendale just oma ajaga. Pean seda ajakulu mõistlikuks ja õigesti kasutatuks.

43. mhh 24.11.2012 11:55

mida botoxist arvad?

See on igaühe enda valiku ja maitse küsimus.

44. liisu 24.11.2012 15:28

Kui kõrvale jätta kogu see asi, mis praegu käib sinu ümber, siis mida sa oleksid tahtnud edasi teha, milline oli sinu visioon tulevikust ?

Tänan Liisu, aga ma pigem ikka räägiks olevikust, mitte minevikust. Tean, et õigluse veskid on aeglased, aga õiglased ja kui õigus ja õiglus on jalule seatud, olen tagasi kodus, Eestimaal. Ma ikka usun meie riiki, Eesti tulevikku ja olen valmis Eesti, kui õigusriigi eest ka võitlema, isegi oma nooruse ja elu arvelt.

47. Inge 24.11.2012 22:53

Tere Anna-Maria! Alustasin just Teie raamatu lugemist. See raamat pani ajud pöörlema. Mõtlema, seoseid looma, nägema. Kui räpane on poliitika, kui reetlikud inimesed!

Tegelikult kirjutan vaid seepärast, et esiteks tänada ja kiita Teid julguse eest see raamat avaldada, teiseks Teie tarkuse, kavaluse, aususe eest.

Teie elu on purustatud, Teilel on jubedalt haiget tehtud. Väga nukker, et Teid noort, haritud (!) inimest polnud vaja Eesti riigile. Teie sobisite õukonnameediale ja alatutele tõbrastest polikaanidele oma särava välimusega patuoinaks, kes osavalt süüdlasteks lavastati, sügavalle mutta tambiti.

Kas kavatsete poliitikuna jätkata? Mina loodan väga! Õnne ja edu! Olge vapper!

Aitäh, Inge! Eks aeg paneb kõik paika ja nagu Aristoteles ütles: „Inimene on poliitiline loom“. Loodan väga, et suutsin raamatus oma lootust jagada - ka kõige pimedama tunneli lõpus on siiski valgus. Selle raamatu lõpp on minu uus algus!

48. Tiisu 25.11.2012 23:21

Samad sõnad ka minu poolt. Lugesin raamatut. Olles ise alatust pealt näinud, mitte küll ise kogenud, võin arvata, et see raamat on kirjutatud meeleheites ja kaitsetuses ülekohtu ees. Soovin Anna-Mariale edu ja õnne!

Tänan! Ma olen kohutavalt haiget saanud, nutnud ja sügavas stressis olnud, aga ma olen iseendaks jäänud. Kasvanud ja küpsenud. Aru saanud, kes on mu sõbrad ja kes mitte, keda julgen usaldada ja kellega oleks õigem distantsi pidada.

See on elukogemusus, mida inimene ei suuda omandada üheski ülikoolis. Olen veendunud, et mis ei tapa, teeb ainult tugevamaks.

49. Kysimused 25.11.2012 10:04

1) Kui Teie raamatu katkendit lugeda, siis jääb mulje nagu suured pätid on tõllas ja väiksed pätid võllas.

2) Kas Estonia parvlaeva hukkumise kohta teavad reformikad ja valitsus rohkem kui nad lasevad välja paista?

Kahjuks mul puudub konkreetne teadmine, mis ikkagi juhtus Estonia parvlaevaga. See on tohutu tragöödia, mis nõudis nii paljude inimeste elud. Laeval oli ka minu häid tuttavaid ja sõpru, kes pääsesid õnneks eluga. See jättis neile kustutamatu hingevalu ja psühholoogilise trauma. Estonia parvlaevaga juhtunut tuleb uuesti uurida ja selgitada, mis ikkagi tegelikult toimus. Seda nende inimeste nimel, kes oma elud kaotasid. Meil on õigus teada tõtt!

51. Küsimus 25.11.2012 19:50

1. Kui keeruline oli raamatut avaldada ja kas keegi püüdis ka seda takistada?

2. Raamat räägib viiest aastatst, mis sinu elust varastati. Kas sellest oli emotsionaalselt raske kirjutada?

3. Mis sa arvad, kas antud raamatu avaldamise ja tõe paljastamisega suudad sa oma kriitikute südamed võita ja nad hakkavad teisiti mõtlema?

4. Raamatus kirjeldad detailselt Eesti poliitikute ja prominentide skandaalseid tegemisi - kas sa pole korrakski mõelnud, et sinu elu võib tänu sellele ohus olla? Isegi siis kui sa Inglismaal elad.

Edu!

Raamat oli valmis 2009. aasta sügiseks, kuid selle avadamist takistati mul igal võimalusel, avaldades survet nii minu toetajatele kui ka raamatuga seotud inimestele. Nagu ka praegu näha, nende poolt, kellest raamat räägib on ainult haudvaikus, ei ühtegi piiksu.

Olen seda raamatut kirjutades oma kriisid veel kord läbi elanud ja suudan neid nüüd teise, kogenuma ja küpsema pilguga vaadata.

Ma kirjutasin selle kõigile neile, kes tahavad teada, mis minuga tegelikult juhtus. Ma kirjutasin selle endale, et mul püsiks meeles - elada tuleb täiel rinnal, mitte oodates. Inimest ei murra kohus vaid see, kui ta keelab enesele elamise ja mõistab end ise ooterežiimile.

Nagu juba eelpool mainisin, oleme jõudnud etappi, kus Reformierakonna kuritegelik bande korraldab füüsilisi rünnakuid minu lähedaste ja tunnistajate suhtes, püüdes neid tappa või raskelt vigastada. Jumal tänatud, et hiljuti aset leidnud rünnaks lõppes ainult raskete vigastuste ja peapõrutusega.

See on kohutavad bandiitlik kommunistlik Ansipi, Langi ja Michali kuritegelik režiim¸ mis on Eestit okupeerinud. Nad arvavad süüdimatult, et saavad tellida ka poliitiliste vastaste mõrvasid. Varem või hilejm võetakse nad vastutusele!

52. Anna-Mariale 25.11.2012 20:07

Esiteks, Indrek Galetini poolt tehtud pildid sinust on lausa suurepärased! Teiseks, sa oled äärmiselt tugev naisterahavas! Soovin raamatule suurt edu ja las tõde tuleb päevavalgele!

Tänan siiralt ja edastan head soovid ka Indrekule, kes on väga andekas fotokunstnik ja kelle üle on põhjus Kodumaal uhkust tunda!

53. kws 26.11.2012 13:22

Kuidas te näete oma tuleviku 2-5 aasta pärast? Kuidas sh näete oma poliitilist karjääri samal ajavahemikul?

Mis on teie praeguse sissetuleku allikas, millist ametit peate Inglismaal?

Kas teie raamatus leidub objektiivseid tõendeid, et kohtuotsus ei olnud õiglane?

Mis on teie raamatu eesmärk ja kui konstruktiivne see on?

Olen olnud seaduskuulekas nii Eestis kui ka siin Londonis.

Nagu eelpool juba manisin, teen igapäevaselt oma erialast tööd energeetikaeksperdi ja välispoliitika analüütikuna ühes suurimas ja vanimas energeetika ja Lähis-Ida küsimusi käsitlevas ajakirjas The Middle East Magazine.

Jätkan koostööd ka The Baltic Times nädalalehega ja teen briti parlamendi heaks Balti riike käsitlevaid analüüse. Samuti tegelen inimeste abistamisega läbi Amnesty International-i ja teiste erinevate rahvusvaheliste inimõiguste organisatsioonide.

Poliitilisi analüüse on raske kirjutada kui reisida ei tohi, ent ma saan hakkama. Olen õppinud delegeerima, kasutan palju Skype’i (unustamata uhkusega mainida, et see on eestlaste leiutatud) ja telefoni.

Palun tutvuge minu raamatuga, see on müügil raamatupoodides üle Eesti ja kättesaadav ka raamatukogudes. Ma ei pretendeeri lõplikule tõele vaid eelistan opereerida konkreetsete faktidega nagu dokumendid ja pildid, mis räägivad rohkemat kui lihtsalt sõnad.

54. Helin 26.11.2012 15:46

Miks on raamatu pealkiri just "Kuidas minult varastati miljon"? Palun seletage selle täpne sõnum ja tähendus.

Ma ei pea miljoni all silmas ainult raha, kuigi ka seda kuulus üüratult näiteks juristide teenustele, vaid eelkõige aega, närvirakke, energiat, võimalusi, head nime, professionaalseid väljakutseid mida kogu protsess minult nõudis. Lühidalt öeldes, minult varstati ühed parimad eluaastad!

55. Laur 26.11.2012 15:59

Sinu äsjailmunud raamat troonib edetabelite tipus, kui oluline see Teie jaoks on? Lugesin, et olite plaaninud antud raamatut avaldada juba mitu aastat tagasi. Mis Teid takistas? Kas tegemist on autobiograafiaga? Kui jah, siis kui kaua selle kirjutamine aega vōttis?

Kui keeruline oli kirjastajat leida? Kas pidite ise erinevatele kirjastajatele pakkuma vōi tuldi hoopis Teilt küsima? Kui suur on raamatu tiraaž? Rääkisite ühes TV3 intervjuus, et plaanite avaldada ka ingliskeelse variandi Inglismaal?

Minu jaoks on oluline, et inimesed loeksid mu raamatut. Ma kirjutasin raamatu kõigile neile, kes tahavad teada mis tegelikult toimus. Kirjutades mõtlesin ka teistele sarnastele juhtumitele ja inimestele, kellel on talumatult raske. Neile, kes on leidnud end reedetuna, ära kasutatuna, ebaõiglaselt süüdi mõistetuna, mutta trambituna.

Raamat kirjeldab minu elu üht raskemat perioodi, viis aastat 2007-2012, mis rööviti minu elust, kui ma langesid sõimu ja laimu ohvriks.

Minu jaoks oli äärmiselt oluline, et ma usaldaks ja austaks oma kirjastajat. Ma ei otsinud kirjastajat, ma sain parima kirjastaja ja toimetaja, kellest võib üks inimene unistada. Tegemist on professionaalse ja kogenud kirjastaja Anne-Mari Alveriga.

Raamatu esialgne tiraaž on 1000 tk.

56. etkar 1 suur 26.11.2012 19:47

Kust tuli raha ümbrikusse, mis Silver Meikar annetas? Kas välisriigi luure käest, ärimeestelt või läbi korruptsiooni (libahanked omadele jopedele)?

Kuni pole antud küsimus välja selgitatud, on kõik variandid aktuaalsed: vene luure, Rootsi pankade altkäemaksude, korrumpeerunud libahankete ja ostetud seaduste raha. Leian, et anonüümsed annetused on tõsine oht nii Eesti riigi julgeolekule, kui demokraatiale. Kui prokuratuur mätsis asja kinni, siis sellega peab tegelema KAPO.

Vaata pilte - Anna-Maria elu Londonis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles