«Jumestusjutud» valiti Apollo kuu raamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maile Grünberg
Maile Grünberg Foto: Maiken Staak

Äsjailmunud raamat «Jumestusjutud» teenis ära tubli tunnustuse - Apollo asjatundjad valisid selle oma detsembri KUU raamatuks.

Igas vanuses iluhuvilised on oodatud kolmapäeval, 5. detsembril kell: 17.00 Solarise Apollosse, kus iluspetsialistid Reet Härmat ja Kristina Herodes tutvustavad oma värsket raamatut «Jumestusjutud».

Esitluspeol on lisaks autoritele kohal ka raamatu säravad peategelased Liis Lemsalu, Maile Grünberg ja Krista Lensin.

Raamatu «Jumestusjutud» esitluspeol Solarise Apollos avaldavad autorid Reet Härmat ja Kristina Herodes lõbusaid seiku raamatu kaadritagusest elust ja õpetavad kaasaegseid jumestamisnippe.

Esitluspidu toimub vabas ja avatud õhkkonnas, lisaks autogrammile-pühendusele saavad osalised kaasa ka praktilisi iluteadmisi ning hea tuju.

Äsja ilmavalgust näinud teos valiti Apollo raamatuspetsialistide poolt detsembri KUU raamatuks

«KUU raamatuks valime alati Eesti autorite teose, mis on oma valdkonnas väljapaistev nii idee kui teostuse poolest,» selgitab Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank.

««Jumestusjuttude» juures meeldib meile eriti raamatu sõnum: sa ei pea olema täiuslik selleks, et olla ilus. Samuti väärib märkimist raamatu ülesehitus ja kujundus, mis teeb selle sobivaks jõulukingiks igas vanuses naisterahvale,» lisas Pank.

Värvikas sisekujundaja Maile Grünberg, kes on raamatus «Jumestusjutud» eatu sära sümboliks, on positiivseks eeskujuks igaühele. Pole tõsi, et mingis vanuses tuleks naisel iluga hüvasti jätta ja nukralt halli massi hulka kolida.

«Mu hing on noor! Oma välimuse pärast ma ei muretse – parem olen rõõmus,» teatab ta särades.  «Eks ma olen ikka mitu korda kasutanud oma naiselikku mõju ära – kui midagi tahtsid ja miilustasid natuke, siis kohe tehti.  Aastad ei tähenda siin midagi. Tuleb kasutada oma võlusid, kui oled naiseks sündinud!»

Üks raamatu noorimaid osalejaid, laulja Liis Lemsalu, vananemist ei karda. «Nii huvitav on saada rohkem teada, ringi liikuda, las aastad lähevad. Vanemaks saamises ma ei oska küll näha midagi muud, kui vaid positiivset.»

Liisi ema ja vanaema kuuluvad samuti kaunite naiste hulka, kes enese eest hoolitsemisest lugu peavad. «See on nii äge, et mu ümber kõik naised on Naised, sõltumata east! Mõnus on ju, kui meigitakse  - mulle endale meeldib ka. Kui ainult väga ei katkuta ja pintslid pole karedad.»

«Naiseks olemine – see on nii võrratu kingitus Jumala pool, seda lausa peab tähistama!» kuulutab Krista Lensin, Kroonika peatoimetaja ja teletäht.

Raamatus astub Krista üles teemas «Punase vaiba meik» ja eraeluski eelistab ta jumestatud ilu, kuid hindab ka seda ennast, kes talle hommikuti sassis juustega vannitoapeeglis vastu naeratab.

«Olen endaga alati sõber. Armastan oma ulakat põselohku, elavaid silmi ja segamini juukseid. Ma kindlasti ei taha olla täiuslik!»

«Jumestusjutud» on kauni kujunduse ja fotodega kinkeraamat, kuid väga elulähedane

Ehedus ja vahetus ongi autorite eesmärk, sellest lähtus ka raamatu fotograaf Maiken Staak.  «Meie raamatu tegelased on tõeliselt vinged naised! Mulle oli suureks auks selliseid säravaid tegijaid pildistada ja panin rõhku sellele, et igaüks jääks iseendaks.»

«Jumestusjuttude» autorid Kristina Herodes ja Reet Härmat pole tegelikult kaugeltki üksnes glamuuritarid, kelle suurim mure elus on huulepulga värvi valik.

«Jumestus on nagu kirss tordi peal, see teeb elu palju ilusamaks küll. Aga mõtlemisest algab siiski kõik,» naerab Kristina Herodes.

«Meil on siiras plaan selle raamatuga Eesti naiste eneseusule pai teha. Kõik meie raamatu kaunitarid on niivõrd erinevad nii oma karakteri, vanuse kui ka välimuse poolest, et see peaks olema veenev tõestus igaühele – kui ilu on olemas nii mitmel erineval kujul, on kindlasti minuski midagi ilusat!»

«Igal asjal peab olema selge eesmärk,» lisab Reet Härmat. ««Jumestusjutud» on küll hästi praktiline nagu meigi menüü – valid vajaliku teema välja ja teed ilusa jumestuse valmis. Üks eesmärk oli luua raamat, mis aitaks igal naisel meikimisega hakkama saada, aga veelgi tähtsam on meie jaoks naised oma ilusse uskuma panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles