Maailma lõpuni on viis päeva?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma lõpuni on viis päeva?
Maailma lõpuni on viis päeva? Foto: SCANPIX

Kui uskuda, et maiade kalendri lõpuga koos saabub 21.detsembril ka maailmalõpp, siis on inimkonnal jäänud elada veel viis päeva.

Juba kaua aega on levinud internetis spekulatsioonid, mis apokalüpsisega tegemist olla võib, edastab Discovery News.

Paljud sektid maailma eri paikades ning usulahkude esindajad on valmistanud end igaks juhuks maailmalõpuks ette. Eriti aktiivsed on ameeriklased, kes on rajanud maa-aluseid punkreid, kus on eluks vajalikku tagavara ning mis pakuvad kaitset. Samuti on Hiinast tulnud teateid leiutiste kohta, mis peaks aitama mõne aja vastu pidada.

Tiibeti laama sõnul toimub aga energianihe, mis viib inimkonna kolmandast sagedusest neljandasse. Siis saabuvat vaikus ja pimedus ning pärast seda on maailm muutunud.

Maailmalõppu uskujate arvates võib 21. detsembril Maale saatuslikuks saada mõni asteroid või siis müstilise planeedi Nibiruga kokkupõrge. Teadlaste kinnitusel ei ole paanikaks põhjust.

«Meie planeet on veel olemas vähemalt neli miljardit aastat ning maailmalõpp ei saabu kindlasti 2012. aastal,» seisab NASA teates.

Astronoomid on samas Päikest hoolega silmas pidanud, sest sel tähel on käimas 11-aasta pikkune aktiivsuse tsükkel. Järgmisel aastal peaks see tipus olema.

Maa magnetväli kaitseb inimesi Päikese eest, samas võib aga atmosfääri jõudev päikesetuul navigatsiooni- ja arvutisüsteeme segada.

Samas on 21. detsember tähtis veel selle poolest, et põhjapoolkeral on talvine pööripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles