Facebook toob kaasa ebatervisliku toitumise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook toob kaasa ebatervisliku toitumise?
Facebook toob kaasa ebatervisliku toitumise? Foto: SCANPIX

USA Columbia ülikooli ja Pittsburghi ülikooli uuring näitas, et Facebooki kasutamine toob kaasa ebatervisliku toitumise ja ülekaalulisuse.

Teadlased leidsid, et need, kes suhtlevad sotsiaalmeedias, on kõrgem enesehinnang, kuid nad suudavad end vähem kontrollida, edastab Daily Mail.

See tähendab, et nad on altimad sööma ebatervislikku toitu kui nad on internetis ning suhtlevad sõpradega. See võib omakorda tuua kaasa kehakaalu tõusu.

«Interneti kasutamine mõjub enesehinnangule ja heaolule hästi. Need positiivsed tunded mõjutavad ka käitumist. Sõpradega suhtlemisel aga keskendutakse neile ning selle tõttu võib enesekontroll nõrgeneda,» selgitasid uurijad.

Teadlased tegid viis katset Facebooki kasutajatega. Tulemused näitasid, et on olemas seos sotsiaalmeedia kasutamise ning kehva enesekontrolli ja rahakulutamise vahel.

Uuring näitas, et need katsealused, kes kontakteerusid oma sõpradega Facebookis olid altimad ülesöömisele ja ülekaalulisuse tekkele. Samuti oli neil suur krediitkaardivõlg.

Sama aga ei kehtinud inimeste kohta, kellel ei olnud sõpradega nii tugevat sidet ja suhtlemisvajadust.

Uurijate sõnul kasutavad sotsiaalmeediat enim noored ja alles täiskasvanuikka jõudnud ning see on osa nende igapäevaelust. Just neid ohustab ülekaalu teke kõige enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles