Teadlased: G-punkt on ainult osal naistest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisekeha
Naisekeha Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia günekoloogide sõnul on nad saanud kindlad tõendid selle kohta, et orgasmide tekkimisega seostatav G-punkt on ainult osal naistest.

Teadlased uurisid oma katses 20 naise genitaalide piirkonda ultraheliga. Katsealustest üheksa väitsid, et nad on saanud vaginaalseid orgasme ja üksteist väitsid, et nad pole vaginaalseid orgasme saanud, kirjutab Sciencedaily.com.

Teadlased tegid kindlaks, et orgasme kogenud naistel oli G-punkti asukohaks peetav ala märgatavalt suurem ja tihedam.

Teadlased lisasid, et nende uuring kinnitab juba varem tehtud uuringuid, mille kohaselt G-punktiks peetaval alal on biokeemia erinev.

«G-punti asukohaks peetava ala stimuleerimine tekitab naistele võimsaid orgasme, kuid seni on oldud kahtleval seisukohal, kas see punkt on olemas või mitte. Probleem on selles, et pole leitud füüsilist tõendusmaterjali, et see punkt olemas on,» selgitasid uurijad.

Itaalia günekoloog Emmanuele Jannini lisas, et mitte igal naisel pole G-punkti, kuid selle olemasolu või puudumist on lihtne kindlaks teha.

«Uurisime vagiina ja kuseteede vahelist ala ultraheli abil. See näitas, et naistel, kes saavad vaginaalseid orgasme, on see ala suurem ja tihedam,» lisas Jannini.

Ta lisas, et naised, kelle nimetatud ala on väga väike või puudub, ei pruugi vaginaalseid orgasme saada.

Varem on mitmed günekoloogid G-punkti kohta arvanud, et see on kas eraldiseisev organ või siis kliitori varjatud osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles