Kes neist on maakonna parim noortebänd?

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel JERK
Ansambel JERK Foto: Keijo Koort

Eeloleval laupäeval selgitatakse Viljandis Rubiini kinos välja tänavune Viljandimaa parim noorteansambel. «Sakala» palus kõigil kuuel lõppvõistlusele pääsenud kollektiivil end ise lugejaile tutvustada.


JERK

Ansambel JERK sündis 2007. aasta novembris. Head sõbrad Laura-Liisa, Mihkel, Siim, Egle ja Kerli tulid kokku, et teha muusikat nii iseendale kui teistele. Bändi nimi tuletati rootsi mehenimest Jerker ja muusikastiiliks valiti poprokk. Mõni aeg hiljem sai JERK-ist Viljandi muusikakooli ametlik ansambel ning sellega kaasnesid kaks ülilahedat muusikust juhendajat Tanel Kadalipp ja Lauri Lüdimois.

Kui bänd oli aasta aega tegutsenud, vahetus selles üks liige: uueks vokalistiks sai Merilyn. Koostöö temaga sujus superjerkilikult juba esimesest kokkusaamisest peale. Võibki öelda, et enam pole ansamblis parim trummar või laulja, vaid kõik on võrdsed. Viiest liikmest saab laval üks - JERK, kes teeb oma tööd, et endal oleks hea olla ja teistel oleks seda mõnus kuulata.

Call to Rescue
Kui kaua tegutsenud? Kolm liiget kolm aastat. Praegune koosseis on kokku pandud bändide päevaks.

Kust pärit? Viljandist, Viiratsist, Elu Sõna kogudusest.

Milline on stiililine suunitlus? Christian contemporary (hillsong style of worship).
Mis on bändi moto? Kõik on võimalik sellele, kes usub.

Miks on meie bänd kõige parem? God is awesome, so are we!

Joonas (soolokitarr, solist), Pille-Riin (süntesaator, laul), Daisy (bass, laul), Enel (kitarr), Silver (rütmipillid), Tõnis (trummid).

Boom Truck
Kolm California vihmametsadest pärit niudevööta ahvi korjati üles ning neist koolitati valvsa pilgu all rokkarid. Elu piitsatakti järgi hakkas välja kujunema kiiret (biker)rokki küttev bänd, kes vajutab oma käekirja sügavale inimeste alateadvusse. Teeme suure kummarduse Lemmy tüüpi rock'n'roll'ile. It's all about the right attitude!

Bändi kuuluvad Boga (kõmisevad bassipartiid ja helisev vokaal), Jüri (kärisevad kitarririfid elektriliste soolodega) ja Tort (matsuvad trummid koos ragisevate taldrikutega).

Words On The Wall
Words On The Wall on popp ja noortepärane rokk-metal-bänd. Tegutsenud tõusude ja mõõnadega poolteist aastat, algse koosseisuga on liitunud teine kitarrist Alvar. Oleme pärit Mustlast (sealt on pärit ka eelmise aasta võitja SeeMe).

Meie oleme parimad, sest meie muusika ei ole mõeldud ainult karvastele vanadele.

Toomas Kresla (vokaal), Gristoder Tammann (kitarr), Alvar Johanson (kitarr), Mairo Markus (bass), Rauno Schmeimann (trummid).

Emerald
Mida öelda sellise muusikalise kollektiivi kohta nagu Emerald?

Stiil: ökometal, mis on võib olla leebe nagu vaikne rohekas Eesti pajupuu, samas karm (aga õiglane) kui tuul, mis sasib Eestimaa kraavipervi.

Liikmed: sinise kitarriga Levo, valge kitarriga Ott, musta kitarriga Kaido, värvi vahetavate trummidega Rauno, roosade aluspükstega Baskin.
Millal esimest korda vastastikku näkku sai vaadatud? Neli kuud ja mõned päevad tagasi.

NB! Eesti majandussurutis meid ei kõiguta. Katsume kuidagi hakkama saada.

Justified Olöf and the Zippy Robots
Oleme neli 17-aastast toredat noormeest Viljandist: Anton Ventsel (kitarr, vokaal), Rene Ergma (kitarr), Juhan Rehand (bass) ja Rasmus Kosseson (trummid). Mängime omaloomingulist alternatiivi-indie't.

Bänd alustas tegevust eelmise aasta algul, ent praeguse koosseisuni jõudis alles sügisel.

Naljatledes kutsume oma muusikastiili emo-indie'ks, sest paljud meie lood on kurva sisuga. Lüürika eest hoolitseb Juhan ning Anton kohandab värsiread endale laulmiseks. Noodikirjutamist pole meist keegi õppinud ega pea seda praegu ka vajalikuks.

Meie muusikalised eeskujud ja innustajad on Bloc Party, Arctic Monkeys ja Radiohead. Samuti peame lugu meiega ühest koolist pärit bändist lack of Eoinsist ning suhtleme sõbralikult ka eelmise aasta noortebändi võistlusel teiseks tulnud Reside 72 poistega.

Suuri eesmärke meil seni pole, teeme muusikat enda, pere ja sõprade rõõmuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles