Pankrotistuva Aerosvitiga enam odavalt Aasiasse ei saa

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eestlasi odavalt Aasiasse lennutanud Ukraina lennufirma Aerosvit seisab pankroti ääremail ning Estonian Air katkestas firmaga igasugused sidemed.

«Kui 8. jaanuaril tuli teade, et Estonian Air lõpetab Aerosvitiga igasuguse koostöö, oli meil Aerosviti dokumendile väljastatud kokku 24 lennupiletit. Nendest 22 jõudsime järgmise päeva jooksul tühistada ja klientidele raha tagastada ning vajadusel uusi lennuvariante otsida. Kaks osaliselt kasutatud pileti ja ühe grupitellimuse ettemaksu osas on hetkel mõningane ebaselgus,» rääkis Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

Lisaks on mõnekümne ringis juhtumeid, kus Aerosviti lennud olid mõne teise firma (enamasti Air Balticu) piletil. Ka sellisel puhul on võimalik kasutamata piletiosa eest raha tagasi saada või väga piiratud ulatuses alternatiivsel marsruudil lennata.

Möödunud aasta lõpus teatas Aerosvit, et vaevleb keeruliste majandusprobleemide küüsis. Täna teatas Aerosvit, et ajutiselt, 16.-31. jaanuar, lendab Aerosvit kuuel liinil: kahel siseriiklikul ja neljal rahvusvahelisel liinil. Aerosvit lendab praegu New Yorki, Pekingisse, Bangkokki.

Kuna Aerosvit arvati välja lennufirmade ja reisibüroode vahelisest BSP kliiringusüsteemist, ei ole automaatsed tagasimaksed enam võimalikud. «Samas tegutseb lennufirma mingis ulatuses edasi ja me ei ole veel kaotanud lootust, et ka nende juhtumite puhul on võimalik siiski raha tagasi saada,» lisas müügidirektor.

«Aerosvit oli väga populaarne paar aastat tagasi, kui nendega oli võimalik imeodavalt Aasiasse lennata. 2010. aasta suvekuudel müüsime Aerosviti lendudele üle 1000 pileti, enamasti Bangkokki,» märkis Saarend.

Kui lennufirma enam nii odavaid hindu ei pakkunud, langes Saarendi sõnul ka märgatavalt reisijate huvi. 2012. aastal oli Aerosviti osakaal Estraveli lennupiletite müügis 0.5 protsendi kandis. Aerosviti sihtkohtadest oli jätkuvalt enimmüüdud Bangkok, aga ka Saigon (Ho Chi Minh City) ja Ukraina siselennud (Dnepropetrovsk, Odessa jt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles