Pronksöö aastapäeval esilinastub Verrevi ja Neimanni lühimängufilm «Vallutajad»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Kopli rajoonis asuva Paavli tänava kaltsukas oma riideid müütamas. Käimas on filmivõtted.
Anna-Maria Galojan Kopli rajoonis asuva Paavli tänava kaltsukas oma riideid müütamas. Käimas on filmivõtted. Foto: Meelis Tomson
Pühapäeval, 26. aprillil, pronsköö teisel aastapäeval, esilinastub Tallinna Kinomajas kolm lühimängufilmi «Vallutajad ehk riie teeb mehe». Linateostes astuvad üles noor ja andekas Jass Seljamaa, noor politoloog Anna Maria Galojan, seltskonnafotograaf Meelis Tomson ja paljud teised.

Filmi autorite meelest on tänapäeva Eesti ühiskond nagu sibul vene muinasjutus: pealt kullakarvaline, seest siiruviiruline. Hoolimata välisest stabiilsusest on meie ühiskond täis sisepingeid. Eriti just erinevate rahvusgruppide vahel, kes elavad küll ühel maal, kuid justkui erinevastes reaalsuses. Üheks selle väljundiks oli ka Pronksöö kaks aastat tagasi.

«Selle filmi eesmärk on astuda samme selleks, et erinevad rahvusgrupid ei hakkaks üksteist, kes me siin maal elama, kui mitte armastama, siis vähemalt mõistma», pajatab filmi üks autoritest Toomas Verrev.

Ootamatu ülesehitusega linateoses astuvad üles teiste seas Jass Seljamaa, Anna Maria Galojan, Meelis Tomson ja paljud teised. Filmi muusika autoriks on eksperimentaalmuusika looja Uku Nurk, operaatoriks kindlakäeline Roman Neimann ning filmi idee autoriks ja lavastajaks on Toomas Verrev.

Filmi esilinastus on pühapäeval, 26. aprillil kell 16.00 Tallinna Kinomajas aadressil Uus tänav 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles