Briti saartel otsitakse, kes joonistab lammastele naerunägusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad
Lambad Foto: SCANPIX

Suurbritannias on tekkinud sadadele lammastele ootamatult naerunäod.

Kõige esimesed naerunäod leiti lammastelt Leicestershire`is Meltown Mowbrayst, kus 20 lambal oli kummaline joonistus, edastab Daily Mail.

Kummalised lambajoonistused käivitasid sotsiaalmeedia lehekülgedel diskussiooni.

Nüüdseks on veel viies kohas leitud lammastelt naerunägusid, kaasa arvatud põhjas asuvalt Šotimaalt ja lõunas asuvast Devonist.

Twitteris jagatakse kummalistest lammastest fotosid. Samuti spekuleeritakse, et lammastele joonistamise taga on üleloomulikud jõud või tulnukad.

«Tegemist on samasuguse mõistatusega nagu seda on viljaringid. Seekord on kummalisus aga lammastel,» sõnasid lambakasvatajad.

Farmerite sõnul joonistatakse naerunäod lammaste mõlemale küljele ning juhuslikult ette sattunud lammastele.

Seni on naerunäo saanud rohkem kui 100 lammast.

«Möödakäijad ja mööda sõitnud ei suutnud uskuda oma silmi. Nad tulid minult küsima, et miks lambad selliselt märgistatud on,» sõnas lambakasvataja Ros Turner.

Turneri kinnitusel on lammastele maalijatena välja pakutud üleloomulikku.

«Lambad ei ole naerunägude tegemise tõttu kannatanud, nad on hea tervise juures ning on karjamaal rahulikult edasi,» lisas farmer.

Lambakasvataja Ellie Stokeholdi sõnul võib see sümbol kummalisena tunduda, see on samas nagu muster lammaste tavapäraselt heledal karval.

«Kui lammastel sellist naerunägu näed, hakkad lihtsalt naerma,» lisas Stokehold.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles