Liiga valjult häälitsenud noor tennisist visati klubist välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauryn Edwards
Lauryn Edwards Foto: Metro.co.uk

Austraalias visati liiga valjult häälitsenud noor tennisemängija klubist välja.

Üheksa-aastasel Lauryn Edwardsil keelati tema häälitsuste tõttu edaspidi Sunburys asuvat Mt. Carmeli tenniseklubi külastada ja sealsetel platsidel harjutada, kirjutab foxnews.com.

Edwardsi keelekasutuse kohta esitas kaebuse üks tema vastasmängijatest.

Tenniseklubi esindaja selgitas tüdruku vanematele Duncan ja Ruth Edwardsile, et nii personal kui ka ülejäänud mängijad on tüdinenud nende tütre röhatustest, mõminast ja uratustest.

Lapse isa nimetas tütre süüdistamist tobedaks ja pöördus juhtumis abi saamiseks Austraalia ja koduosariigi Victoria tenniseföderatsioonide poole.

Lauryn Edwardsi kinnitusel on tema suureks eeskujuks Maria Šarapova ja  see staar teeb ka mängu ajal kummalisi häälitsusi.

Lapse isa kinnitusel ei tee ta tütar selliseid häälitsusi nagu Šarapova.

«Mu tütar elab oma mängule kaasa ja tema häälitused on üsna vaiksed. Ta laseb hääle välja ainult väga tugevate löökide puhul,» lausus Duncan Edwards.

Edwards jätkas, et mitte üheski seaduses pole kirjas, et löögi ajal ei tohi häält teha.

Vanemate sõnul lubas tenniseklubi tüdruku siis tagasi võtta, kui ta lubab, et enam ei häälitse valjult.

«Nad ütlesid, et kui me garanteerime, et Lauryn mängu ajal enam ei häälitse, siis ta saab edasi mängimas ja harjutamas käia. Kuidas ma saan seda garanteerida? Tütrele on meeldinud hääli teha alates väikelapseeast. Ma ei hakka ju ometi lapse suud kleeplindiga kinni panema!» lisas nördinud isa.

Kerge tähelepanuhäire all kannatav Lauryn on tennist mänginud alates neljandast eluaastast. Tennist soovitas psühholoog, kuna see aitab tüdrukul liigset energiat õigesti suunata ja hoiab ta tähelepanu kindlal asjal.

Lauryni vanemate kinnitusel mängib nende tütar kohtumistel ja ka treeningus paremini, kui ta saab häälitsusi kuuldavale tuua.

«Minu jaoks on häälitsused tavalised, need on osa minust. Ma ei teeskle ega püüa nendega kedagi solvata. Tänu häälitsustele mängin ma tennist paremini,» ütles Lauryn Edwards.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles