Metsümiseja ennustuse kohaselt tuleb kevad varakult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Pennsylvanias ennustas legendaarne metsümiseja, kas kevad tuleb varakult või mitte.

2. veebruaril uuriti Gobblers Knobis, milline on metsümiseja vari, edastab AFP.

Legendi kohaselt, kui metsümiseja näeb oma varju, siis jätkub talv veel kuus nädalat, kui aga ei näe varju, siis tuleb kevad varakult.

Metsümiseja Punxsutawney Phil ilmus möödunud laupäeval oma urust tuhandete huviliste silme all ning ta ei heitnud varju ega näinud oma varju.

Looma ennustamise tseremoonia korraldas Inner Circle nimeline grupeering.

Tseremoonia läbiviijad kannavad smokingut, tumedat keepmantlit ja silindrit.

Inner Circle president Bill Deeley sõnas, et pärast konsulteerimist metsümiseja Philiga sai ta teada, et kevad võib tulla varakult.

Üritusel osalenute arvates ennustas Punxsutawney Phil õigesti. Metsümiseja ennustust oli kuulama-vaatama tulnud umbes 35 000 inimest. Metsümiseja abil on talve lõppu ja kevade saabumist ennustatud 127 aastat.

USA meteoroloogide arvates võib metsümiseja ennustus 40  protsendi ulatuses täppi minna.

Samas oli ka inimesi, kes küsisid, kas see ennustus kehtib peale USA ka teiste põhjapoolkera riikide kohta, kuid sellele metsümiseja vastata ei osanud.

Metsümiseja (Marmota monax) on Põhja-Ameerika suurim oravlane.

Täiskasvanud isend on tavaliselt 40–65 sentimeetrit pikk, saba pikkus umbes 15 sentimeetrit. Ta kaalub 2 - 4 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles