Eraalgatuslik muusikute fond tähistab sünnipäeva galaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Zahharenkova
Irina Zahharenkova Foto: promo

Tippsoliste toetav eraalgatuslik Pille Lille Muusikute Fond (PLMF) tähistab 14. veebruaril kell 19.00 oma 10nda tegevusaasta täitumist galakontserdiga Estonia kontserdisaalis.

«Juubeligalale oleme palunud esinema eesti väljapaistvaid interpreete, kellega on sidunud koostöö läbi aastate. Professorid Mari Tampere-Bezrodny, Peeter Paemurru ja Ivari Ilja on olnud algusaastatest alates toeks nii nõu kui jõuga,» ütles PLMFi loominguline juht Pille Lill.

«Irina Zahharenkova, Maria Veretenina, Oksana Sinkova, Oliver Kuusik, Andreas Lend, Madis Kari, Virgo Veldi, Aare-Paul Lattik, Ralf Taal, Marko Martin, Mihkel Poll ja saksofonikvartett «Saxest» moodustavad ühe osa nendest andekatest muusikutest, kellega meid seob sõprus ja muusikaarmastus,» lisas fondi tegevjuht Leelo Lehtla.

Galakontsert juhatab sisse seitsmenda Tallinna Talvefestivali, mille motoks on «Tõsta pilk ja ava süda» ning millega kaasneb taaskord heateo algatus. Esimesel viiel aastal toetati erivajadusega noorte muusikaga tegelemise võimalusi.

Teist aastat kogutakse annetusi «Pillifondi», millega toetatakse muusikutele professionaalsete ja kvaliteetsete instrumentide soetamist.

«Ühtlasi anname seeläbi teada solistide karjuvast vajadustest heade pillide järele ning palume inimestel, kellel seisab muusikainstrument kasutuseta, kaaluda selle annetamist või laenutamist perspektiivsele Eesti muusikule,» lausus Lehtla.

Lisaks VII Tallinna Talvefestivali raames toimuvatele kontsertidele Tallinna Raekojas (15., 16. ja 20.02), Hopneri Majas (22.02) ja Rahvusraamatukogus (20.02), pakub festival publikule 17. veebruaril kell 17 Hopneri Majas PLMF tellimusel valminud Vsevolod Pozdejevi kammerooperi «Proua Elsa» esmaettekannet kontsertversioonis.

Ooper on pühendatud vene kirjaniku ja kunstniku Jelena Guro (1877–1913) elule ja loomingule. Libreto on noor helilooja (J. Räätsa õpilane) koostanud tema kirjandusteoste ja päevikumärkmete alusel. «Proua Elsa» on lugu naisest, kes kannatab hingeüksilduse, ümberolijate vähetundlikkuse ja ükskõiksuse all.

«21. veebruaril kell 20 ootame kuulajaid Lauluväljaku Klaassaali, kus vastloodud LAB-orkester pakub eripärast moodust saada osa orkestri kõlast, kuulates Grieg´i, Haydn´i, Kõrvitsa ja Räätsa teoseid mittetavapärastel positsioonidel. Kontserdil esineb solistina särav saksofonist Virgo Veldi,» lausus Lill.

Ooperilaulja Pille Lille poolt 2003. aastal ellu kutsutud fondi eesmärk on olla toeks andekatele eesti interpreetidele. Selleks leiab fond neile järjepidevalt esinemisvõimalusi nii Eestis kui kaugemal, võimaldab osalemist erinevatel meistrikursustel, korraldab konkursse-showcase’e, otsib võimalusi kvaliteetsete instrumentide soetamiseks, kirjutab ja osaleb erinevates projektides, kuulub muusikavaldkonna tipporganisatsioonidesse nii meil kui mujal jpm.

Lisaks Tallinna Talve-, Tallinna Kammermuusika-, Rapla Kirikumuusika- ja Väike-Maarja Muusikafestivalile toimub arvukalt kontserte üle Eesti sarjades «Meistrite- ja Noorte Meistrite Akadeemia» ning «Hingemuusika» (aastas kokku ligi 120 kontserti).

VII Tallinna Talvefestivali kava leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles