Avalikus kohas tunnete näitamine võib hävitada suhte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikus kohas tunnete näitamine võib hävitada suhte
Avalikus kohas tunnete näitamine võib hävitada suhte Foto: SCANPIX

Filmides näidatakse meeste suuri tundeid ja žeste, võitmaks naise süda.

Uuring näitas, et umbes veerandil inimestest aga ei meeldi avalikkuses kallistamine ja isegi käest hoidmine, edastab Daily Mail.

Uurijate sõnul igast kümnest naisest üks loobub olemast koos mehega, kes avalikkuses liiga agaralt oma tundeid näitab.

Erandiks ei ole isegi sõbrapäev. Kaks kolmandikku küsitletutest ütlesid, et nad ei ole oma partnerisse 14. veebruaril, mis on valentinipäev, rohkem kiindunud kui mõnel teisel päeval.

Uuringus osalenud 2000 inimestest 28 protsenti sõnasid, et neil on ebamugav kui mõni paar avalikkuses intensiivselt «kudrutab».

Kuid leidus ka neid, kes valentinipäeva suhtusid respektiga ning ütlesid, et näitavad partneri suhtes siis suuremat kiindumust üles.

Uurijate sõnul ei meeldi enamikule avalikkuses tehtav keelesuudlus, istmikule patsutamine, tugev kallistamine, suudlemine, Käe hoidmine õlgade või piha ümber ja käest kinni hoidmine.

Vastanutele ei meeldinud samuti kui tugevaid tundeid avaldati töökohal, jõusaalis, basseinis, ühistranspordis, bussi- või raudteejaamas, tänaval või rannas, söögikohas, peol ja ööklubis.

«Avalikus kohas tunnete näitamine ei ole vaid tingitud tahtmisest partnerit puudutada. Mõnega neist puudutustest kontrollitakse, kas partner on kindel. Teiste puhul aga püütakse rivaale eemale peletada,» selgitasid sotsiaaluurijad.

Nad lisasid, et võrdlust saab tuua loomariigist.

«Zooloogid nimetavad seda partneri valvamise taktikaks. Kui üks partneritest on liiga pealetükkiv, siis võib ta tunda ebakindlust ning tahetakse näidata, et partner on juba suhtes,» laususid teadlased.

Uurijate sõnul on valentinipäev kommertsialiseerunud ning selle suhtes ollakse küüniliseks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles