Mark Zuckerberg annetas heategevuseks ligi pool miljardit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg ja ta naine Priscilla Chan
Mark Zuckerberg ja ta naine Priscilla Chan Foto: SCANPIX

Facebooki looja Mark Zuckerberg ja ta naine Priscilla Chan annetasid möödunud aastal heategevuseks ligi pool miljardit dollarit.

Sellega on nad USAs annetuse suuruselt teised filantropistid,  neid edestab vaid investeerimisguru Warren Buffett, edastab Daily Mail.

Zuckerberg ja ta arstist abikaasa andsid 2012. aastal  kaaskodanike elu parandamiseks 498,8 miljonit dollarit.

Buffet andis heategevuseks kuus korda enam kui Zuckerberg. Tema annetuse suurus on 3,1 miljardit dollarit.

28-aastane Zuckerberg andis oma suurima üksiku annetussumma kaks aastat tagasi, kinkides New Jerseys asuvale Newarki koolile 100 miljonit dollarit.

See annetus sai negatiivse maigu, kuna samal ajal tuli välja film «The Social Network», mis näitas Zuckerbergi negatiivses valguses.

«Oleme annetanud nii haridusele kui tervishoiule. Loodame, et need annetused aitavad elu paremaks muuta,» kirjutas Zuckerberg Facebookis.

Ta lisas, et annetuspaikade valikut mõjutas see, et ta naine on arst.

Zuckerberg ei ole ainus jõukas annetaja, kes on tehnoloogiamaailmast. Viie suurima annetaja hulgas on ka Microsofti asutaja Paul Allen ja Google´i kaasasutaja Sergei Brin ning tema naine Anne Wojcicki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles