Rootsi golfar kasutas ämblikumürgi kättesaamiseks pallihoidjat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi golfar kasutas ämblikumürgi kättesaamiseks pallihoidjat
Rootsi golfar kasutas ämblikumürgi kättesaamiseks pallihoidjat Foto: SCANPIX

Rootsi golfimängija, kes sai Austraalias Canberras toimunud turniiri ajal mürgise ämbliku käest hammustada, kasutas mürgi kättesaamiseks golfipalli hoidjat.

Rootsi golfiföderatsioon teatas, et 24-aastane Daniel Holmqvist nägi järsku oma jalal ämblikku ning tundis vasaku pahkluust üleval valu, edastab The Local.

Holmqvisti jalg hakkas üles paistetama, kuid naine ei läinud meditsiiniabi otsima, vaid haaras kotist golfipalli hoidja ning selle abil pigistas nii palju mürki kui võimalik jalast välja.

«Selge vedelik tuli jalast välja. See ei olnud just kõige meeldivam asi, mida ma teinud olen, kuid ma püüdsin nii palju mürki kätte saada kui võimalik,» sõnas naine.

Juhtum ämblikuga leidis aset siis, kui naine oli jõudnud neljanda auguni.

Holmqvist jätkas turniiri hiljem meditsiinitöötajate valvsa pilgu all.

Ta jäi sellel kvalifikatsioonivõistlusel vaid kahe löögi kaugusele kvalifitseerumisest lõppvõistlusele.

Latrodectus hasseltii liigi ämblikud on Austraalia kõige ohtlikumad ämblikud.  

Melbourne`i ülikooli andmetel saab selle ämbliku käest aastas hammustada umbes 250 inimest, kuid alates 1955. aastast, mil loodi vastumürk, ei ole surmajuhtumeid enam ette tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles