Viljandi kultuurimajas rõkkavad hoogsad rütmid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli õpetaja Hedi-Kai Pai eestvõtmisel leiab mai lõpul Viljandi kultuurimajas aset lauluvõistlus «Hoogsas rütmis».
Viljandi muusikakooli õpetaja Hedi-Kai Pai eestvõtmisel leiab mai lõpul Viljandi kultuurimajas aset lauluvõistlus «Hoogsas rütmis». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuurmaja kavandab mai lõpuks kahepäevast suurvõistlust «Hoogsas rütmis», millel maakonna koolilapsed esitavad õppeaasta jooksul kõlama lihvitud laule.

Ettevõtmise idee autori ja projektijuhi Hedi-Kai Pai sõnul on võistluse eesmärk anda ülevaade sellest, mis on sündinud laste ja üldhariduskoolide lauluõpetajate ühistöös, kuid mis pahatihti kohalikest lavadest kaugemale ei jõua.



«See annab esinemisvõimaluse ka nendele noortele solistidele, kellele laulmine pole järjepidev hobi ning kes ei õpi üheski laulustuudios,» lausus Pai.



Võisteldakse kahes vanuseastmes, mis jagunevad klasside kaupa kuueks alagrupiks. Tunnustamisel proovivad korraldajad olla võimalikult paindlikud ning võtta auhindu jagades arvesse huvitavaid leide ja silmapaistvat artistlikkust.



Vilunud lauluõpetaja sõnul uueneb lauluvõistluste repertuaar visalt, sest kindlam tundub välja minna tuntud hittidega. «Meie innustame juhendajaid valima ka hoopis uusi palu ja isikupäraseid lähenemisi,» lausus Pai.



Oma kogemustest johtuvalt otsustas ta pakkuda soovijaile kolmeliikmelist saateansamblit, mis laseks juhendajail tavalise klaverimängija rolli asemel töövilju publiku hulgas nautida. «Ehkki kasutada võib ka fonot, avaneb koolilastel harva võimalus esineda professionaalsete muusikute saatel,» ütles Pai.



Lauluvõistlus leiab aset 23. ja 24. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles