Nike: Oscar Pistoriust me tulevikus reklaamides ei kasuta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Spordivarustuse firma Nike teatas, et nad ei kavatse tulevikus kasutada olümpiasportlast Oscar Pistoriust oma reklaamides.

Pistorius anti kohtu alla süüdistatuna oma tüdruksõbra Reena Steenkampi ette kavatsetud tapmises 14. veebruaril, kirjutab Yahoo News.

Nike`i pressiesndaja KeJuan Wilkins sõnas, et kuigi nad on Pistoriuse sponsorid, et nad ei kasuta enam jooksjat oma toodete reklaamimisel.

Ta siiski ei täpsustanud, kas juba plaanitavad reklaamikampaaniad tühistatakse.

Nike eemaldas juba oma leheküljelt Pistoriusega reklaami, milles on tekst «I am the bullet in the chamber».

Wilkinsi sõnul on selles reklaamis viidatud jooksja kiirusele ja heale jooksule, kuid hiljutiste sündmuste valguses, kus Pistoriust süüdistatakse oma tüdruksõbra tulistamises, ei ole see reklaam enam sobilik.

Pistoriusel amputeeriti mõlemad jalad allpool põlvi kui ta oli vaid 11-kuune. Hoolimata puudest sai temast edukas jooksja. Möödunud aastal osales ta Londonis nii paraolümpial kui tavaolümpial, olles maailmas esimene invasportlane, kes selleks on loa saanud.

Pistoriuse enda leheküljel, kuhu postitavad sõnumeid ka ta pereliikmed ja sõbrad, on see reklaam ikka üleval. Samuti on seal veel ta teiste sponsorite logod.

Pistoriuse sponsoriks on ka päikeseprillide valmistaja Oakley, mis ei soovinud kommentaare anda.

Pistoriuse mänedžer Peet Van Zyl selgitas, et sponsorid ei ole jooksjale selga pööranud, kuid kohtu tõttu on võistlustel osalemisi tühistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles