Kanada rannikult on leitud kolm inimjalga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalad. Foto on illustreeriv
Jalad. Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Viimase poole aasta jooksul on Kanada rannikult leitud kolm üksikut inimjalga.

Viimane selline,  mis oli vasak jalg, leiti Briti Columbias asuva Valdesi saare rannast, kirjutab Victoria Times Colonist.

Kohaliku politsei kinnitusel pole varem nad nii kummaliste juhtumitega kokku puutunud.

«Kõigil kolmel jalal olid jooksujalatsid otsas. Arvame, et tegemist on meestele kuulunud jäsemetega,» selgitas juhtumeid

Varem leitud kaks jalga olid mõlemad paremad jalad. Need leiti möödunud aasta augustis Gabriola ja Jedediah saarte rannast.

Kriminalistid tegi kõigile kolmele jalale DNA-analüüsi, kuid isikute kohta, kellele need jalad kuulusid, pole nad veel selgust saanud.

«Need on väga kummalised juhtumid. Oleme alles uurimise algusjärgus ja spekuleerimise soovime välistada,» sõnas politsei pressiesindaja Annie Linteau.

Kriminaalantropoloog Gail Anderson lisas, et tegemist võib olla uppunute kehajäänustega.

«Uppunute surnukehad hakkavad lagunema ja täituvad soolases vees olles gaasiga. Selle tõttu kerkivad inimjäänused vahel uuesti pinnale. Vees oleva keha lagunemisel kukuvad selle osad, nagu pea, käed ja jalad, küljest,» selgitas Anderson.

Kriminaalantropoloogi arvates võisid uppunute jäänused sattuda veealusesse keerisesse, mis nad pinnale tõstis ja kaldale uhtus.

Kriminalistid jätkavad kolme jala juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles