Video: Ott Sepp kavandab Palamusele hiidsuurt Märt Avandi kuju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Sepp
Ott Sepp Foto: Kanal 2

Mart Juur ja Ott Sepp avalikustasid seekordses «Ärapanijas», et nad kavatsevad skulptor Tauno Kangro eeskujul Eestimaa kaunidust kasvatama hakata.

Nimelt juhtus säärane asi, et Kangro lasi Lible kuju pronksi valada, ehkki sellist kokkulepet tal Palamuse inimestega otseselt ei olnud. Nüüd tuleb kusagilt leida 15 000 eurot, et Lible kuju pronksivalajatelt välja osta.

«Nii, kallis Palamuse rahvas, kui te arvate, et te pääsete ainult Tauno Kangro skulptuuriga, eksite sügavalt! Hakake raha juurde koguma, sest me oleme siin Otiga valmistanud plastiliinist mõned mudelid, mis me kavatseme ka varsti pronksi valada ja selle eest teie käest raha küsida,» ähvardas Juur.

Juur valmistas kuulsa ahjuroobi kuju, mis peaks tulema Palamuse keskele ja olema 40 meetrit kõrge. Sepp meisterdas viinapudeli, mis peaks tulema Lible kuju kõrvale ja olema sellest kaks korda suurem. Lisaks pronksist maakera, mis saab olema sama suur kui päris maakera ehk see ei saa olema sugugi odav.

«Keset Palamust ma tahan panna hiidsuure kullast Märt Avandi kuju, sest Märt Avandi on teatavasti selle aasta kõige naljakam eestlane, kuna ta sai Oskar Lutsu huumoripreemia,» seletas Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles