12-aastane briti tüdruk on intelligentsem kui Einstein

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12-aastane briti tüdruk on intelligentsem kui Einstein
12-aastane briti tüdruk on intelligentsem kui Einstein Foto: SCANPIX

Suurbritannias üllatas üks teismeline oma vanemaid sellega, et tal tegi intelligentsustesti maksimumpunktidele.

12-aastane Neha Ramu sai Mensa IQ testi tulemuseks 162, mis on kõige kõrgem võimalik tulemus, edastab The Telegraph.

Hoolimata oma noorest east, on Ramu oma riigis üks intelligentsemaid inimesi ning intelligentsem isegi sellistest kuulsustest nagu Stephen Hawking, Bill Gates ning isegi Albert Einstein, kelle IQ oli 160.

Neha vanemad töötavad arstidena ning neil ei olnud varem aimugi, et nende tütar nii andekas on. Perekond immigreerus Indiast Suurbritanniasse kui tütar oli seitsmeaastane.

Neha Ramu on alati hästi õppinud, kuid alles siis kui ta tegi sisseastumiseksamid Kingston-upon-Thamesis asuvasse mainekasse Tiffin Girls kooli, hakkasid vanemad tema potentsiaali mõistma.

Kaks aastat hiljem tegi tüdruk Mensa, kõrge IQga inimesi ühendava organisatsiooni testi. Ta sai parima võimaiku tulemuse alla 18-aastaste hulgas.

Kui enamik lapsi veedab suvepuhkust mängides ja puhates, siis Ramu palus oma vanematelt luba osaleda kolmenädalasel õppekursusel USAs, kus käsitleti inimkeha ja närvisüsteemi. Samuti oli seal võimalik lahkamise abil uurimistööd teha.

Tüdruku ema ja isa on mõlemad silmaarstid ning tüdruk plaanib vanemate eeskujul arstiks õppida.

Hoolimata oma andekusest on tüdruk samas Harry Potteri fänn ning agar ujuja.

«Minu jaoks oli Mensa test üsna raske. Ma ei lootnud, et saan Mensa liikmeks,» teatas Ramu.

Einstein ei teinud kunagi IQ testi, kuna tema eluajal ei olnud selliseid teste veel olemas. Samas arvatakse, et selle geeniuse IQ võis olla umbes 160.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles