Eestlastest abielupaar seksis Bali pühas templis ja arreteeriti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia tempel.
Indoneesia tempel. Foto: AFP / Scanpix

Indoneesia Bali saare Tampaksiringi templi külastajad said šoki osaliseks, kui templihoonest avastati vahekorras eestlastest abielupaar.

Bali ja Jakarta meelelahutusajakiri The Beat kirjutab täna, et tegu oli abikaasade Katrini (32) ja Urmasega (43), kes ööbisid samas piirkonnas.

Armatseva paari avastas kolmapäeval pärastlõunal kella 12.30 paiku kohaliku noorteorganisatsiooni juht Wayan Agus Dharmaputra, kes läks üle vaatama templi seda osa, mis oli parasjagu remondis.

Dharmaputra sõnul nägi ta paari esmalt pesemas templi pesualal pärast seda, kui ta ise oli läbi teinud puhastusrituaali. Dharmaputra pesi samuti end enne templisse sisenemist ja kui ta veidi hiljem pühakotta astus, avanes talle ootamatu vaatepilt. «Läksin templisse ja nägin neid seksuaalvahekorras,» meenutas ta. «Ma teatasin vahejuhtumist ja nad viidi kohe politseisse.»

Kohalikud võimud mõistsid toimunu kiirelt hukka. Gianyari piirkonna regent Anak Agung Gde Bharata ütles avalikkusele, et templi puhtus tuleb taastada.  

Indoneesia Hotellide ja Restoranide Liidu Bali esimees Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati oli sama meelt ja kutsus turismipolitseid üles paremini töötama, et sellised pühaduseteotused tulevikus ära hoida.

«See on õppetund tulevikuks, et turiste tuleb paremini teavitada sellest, mida templis teha tohib ja mida mitte.» Praegu on tempel külastajatele suletud ja on tehtud ettepanek lisada templi eeskirjadesse reegel «Seksimine keelatud.»

Välisministeerium sekkus

Välisministeeriumist kinnitati ERR-i uudisteportaalile, et Eesti kodanikega toimunud vahejuhtumist ja nende vahistamisest Balil ollakse teadlikud.

«Välisministeerium, meie peakonsul Sydneys ja Eesti aukonsul Balil on aidanud kaasa olukorra lahendamisele,» lisas ministeeriumi pressiesindaja. Kinnipeetud Eesti kodanikud on nüüdseks vahi alt vabastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles