Raudna põhikool korraldab filmipäeva

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Meie filmipäev on väikestviisi Oscari-gala: vaatame filme, tutvustame näitlejaid ja jagame auhindu,» võrdleb Raudna põhikooli huvijuht Priit Oks.
«Meie filmipäev on väikestviisi Oscari-gala: vaatame filme, tutvustame näitlejaid ja jagame auhindu,» võrdleb Raudna põhikooli huvijuht Priit Oks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel reedel võib Heimtali ümbruses olla harjumatut siginat-saginat: seal liiguvad ringi kaameratega noored, sest teoks saab Raudna põhikooli filmipäev.

Huvijuht Priit Oksa jutu järgi tulevad Raudna põhikooli filmipäevale Viljandimaalt Sürgavere, Leie, Saarepeedi ja Valuoja ning kaugemalt Pühajärve ja Surju kool. Noori ootab ees tihe ja töine reede, sest päeva jooksul peab iga rühm tegema ühe filmi.



«Igal rühmal on oma ruum, tehnika ja juhendaja. Juhendajad on Viljandi kultuuriakadeemia tudengid. Samuti tuleb appi Kristjan Suits Viljandi noortekeskusest,» rääkis huvijuht.


Osalevad koolid on saanud kasutada ohtralt ajaloomaterjali. «Et Raudnas on mõisakool, võiksid noored selle pikka ja huvitavat ajalugu oma töös näidata. Õpilaste käsutuses on näiteks Imbi-Sirje Tormi koostatud raamat,» rääkis Oks. See on žüriile ka üks hindamiskriteerium. «Isegi kui film räägib noorte probleemidest, võiks selles kajastuda Heimtali ajalugu. See oleks ideaalne variant,» selgitas huvijuht.

Kella kuue paiku kogub žürii õpilastelt tööd, isegi kui need pole päris valmis, ja asub neid hindama. Hiljem vaadatakse filmid ühiselt läbi ja pärjatakse parimad. Õhtu lõpetab kultuuriprogramm.

Tavapärasest õppetööst erinevat ühistegevust on põhikoolinoortele Oksa arvates hädasti vaja. «Just maakooli õpilastele, sest linnas toimub ikka midagi,» täpsustas ta. «Filmi tegemine on vastutusrikas, nõuab palju eeltööd ja püsivust. On hea vaadata, et õpilased pole passiivsed,» kiitis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles